Lemele: natuurreservaat De Lemelerberg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Lemele: natuurreservaat De Lemelerberg
provincie:Overijssel
afstand:4.7 km
gelopen:Mei 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids West Overijssel, Salland en Noordoostpolder
coördinaten start:52.45085, 6.41284
startpunt:Parkeerplaats nabij Korteveldsweg 3, 8148 RD Lemele
downloads: 8 ( gpx: 8 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze korte route uit de wandelgids West Overijssel, Salland en Noordoostpolder uit het jaar 2000 is nog geheel volgens de routebeschrijving te lopen. Eventueel kan, als alleen deze route wordt gelopen ook iets verderop op de parkeerplaats aan de Ledeboerweg geparkeerd worden. Omdat wij de combinatieroute lopen is de parkeerplaats nabij de Korteveldsweg een beter startpunt.

Anders dan de naam doet vermoeden wordt de Lemelerberg met zijn top op 61 meter tijdens deze wandeling niet aangedaan. De route beperkt zich tot het gebied ten zuiden van de Lemelerberg en de hoogste top komt uit op ongeveer 45 meter. De route loopt grotendeels over en rondom deze heuvel en gaat afwisselend door bos en heide. Onderweg hebben we regelmatig hagedissen vanaf de zandpaden tussen de heide zien wegschieten.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

In de wandelgids West Overijssel, Salland en Noordoostpolder staan 2 korte routes met hetzelfde startpunt in Lemele, deze route met een lengte van 4.7 km en de route Lemele: Achterberg en Lemeleresch met een lengte van 11.2 km. Beide routes zijn, zoals ook aangegeven in de wandelgids, te combineren tot een gezamenlijke route met een lengte van 15.3 km. Wij hebben de combinatieroute gelopen. De op deze pagina als download aangeboden track bevat zowel deze individuele route als de gecombineerde route.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Lemele_-_natuurreservaat_De_Lemelerberg_+_Archemerberg_en_Lemeleresch_-_15.3_km.gpx”
aantal downloads: 8  –  bestandsgrootte: 92,60 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: e9440725d49cf920d262c04864b7d406
SHA1: 1c61b1a329b81c57332eee3dc9fd668e78bad8f7
SHA256:ed11c7481838e305195df9f3401a861111967ba5be2a7656748e97f2d6de425a
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Lemele_-_natuurreservaat_De_Lemelerberg_+_Archemerberg_en_Lemeleresch_-_15.3_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *