Lettele: Letteler Enk, Soesterwetering, Overijsselsch Kanaal en Koerkampshoek

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Lettele: Letteler Enk, Soesterwetering, Overijsselsch Kanaal en Koerkampshoek
provincie:Overijssel
afstand:13.8 km
gelopen:November 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids IJsselvallei Zuid
coördinaten start:52.27704, 6.27154
startpunt:Parkeerterrein Sint Nicolaaskerk, Bathmenseweg 35, 7434 RC Lettele
downloads: 158 ( gpx: 158 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling vanuit Lettele is nog volledig volgens de originele route te bewandelen. De in de routebeschrijving genoemde markeringspunten (paaltjes, routekleuren etc.) zijn hier en daar verdwenen maar de paden lopen nog hetzelfde als 20 jaar geleden.

Vanuit de parkeerplaats bij de Sint Nicolaaskerk in Lettele wandel je in een paar minuten het dorp uit. Het eerste stuk gaat nog over een wat meer doorgaande weg maar al spoedig wordt de drukte achter ons gelaten. De meerderheid van de paden zijn verhard maar er zitten toch ook nog aardig wat stukken met onverharde paden in deze route. Daar waar de route de wetering volgt loop je over smalle schouwpaden. Hier en daar kan het op de schouwpaden behoorlijk drassig zijn.

Bij de kanaaldijk aangekomen neemt de hoge rietkraag helaas het meeste zicht op het kanaal weg. Hierna volgt eerst nog een stuk door bosrijk gebied om daarna via het meer open landschap terug te keren naar Lettele.

Vermoedelijk zijn er in de afgelopen jaren, mede door de uitbreiding van Deventer, een aantal mooie wandelpaden in het gebied bijgekomen. De routebeschrijving volgt enkel de grotere, meer doorgaande, paden maar hier en daar zijn er zeker leuke alternatieven om eventueel uit te kiezen. Op de Spikvoorderweg heb ik om die reden dan ook heel even de originele route verlaten. Dat kleine stukje over dit smallere, parallel aan het brede pad lopend pad, maakt dit stuk van de route net even wat afwisselender.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Lettele_-_Letteler Enk_-_Soesterwetering_-_Overijsselsch_Kanaal_en_Koerkampshoek_-_13.8_km.gpx”
aantal downloads: 158  –  bestandsgrootte: 27,73 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 8587377e68cb8bc6b51822b5c6343dbe
SHA1: 5d422c07629b3a63bd3215484a73720180a9b685
SHA256:7b4fb6b60a49f3e6389bc5bb483b4dfd10be56b7bdbf7e5abc7e9dc8ddfcc567
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Lettele_-_Letteler Enk_-_Soesterwetering_-_Overijsselsch_Kanaal_en_Koerkampshoek_-_13.8_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *