Lierop: Lieropsche Heide, Het Beuven en Houtbroek

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Lierop: Lieropsche Heide, Het Beuven en Houtbroek
provincie:Noord-Brabant
afstand:15.8 km
gelopen:September 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Oost Brabant
coördinaten start:51.41944, 5.68196
startpunt:Parkeerplaats Heilige Naam Jezuskerk, Offermansstraat 3, 5715 AM Lierop
downloads: 261 ( gpx: 261 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De routeinformatie rondom het dorp is nog geheel actueel en zonder enige verrassing kom ik aan aan bij de Lieropsche Heide. Echter rondom de vennen zijn de in de wandelgids genoemde bordjes en paaltjes niet langer aanwezig. Dit stuk loop ik dan ook op de vooraf vanaf het wandelkaartje overgetekende route op de gps. Hier blijkt ook een klein stuk van de route niet langer toegankelijk te zijn door een afgesloten pad. De gpx-track is hier naderhand door mij op aangepast. De route over de heide is prachtig maar hiet is het wel redelijk druk met voornamelijk fietsers. De vennen waar je langs loopt zie je voornamelijk vanuit de verte liggen. Alleen bij de vogelkijkhut kun je het ven even van dichtbij benaderen.

Na het verlaten van het bos en de heide loopt de route door een meer agrarisch landschap. De kilometer langs de oever van de Kleine Aa zorgde even voor een verrassing. Dit pad lijkt niet langer door het waterschap onderhouden te worden en de netels en distels staan hier op sommige stukken meer dan een meter hoog. Vanwege de aanwezige wandelmarkering langs dit stuk ga ik er toch vanuit dat het pad nog steeds als wandelpad in gebruik is. Links van dit pad langs de Kleine Aa ligt achter de tussenliggende weilanden echter ook een pad. Dat pad zou eventueel als alternatief voor dit stuk van de route kunnen dienen.

Het laatste stuk van de route loopt, net als het eerste deel, weer over de verharde wegen rondom het dorp Lierop.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

De route start en finished eigenlijk bij de kerk in de Offermansstraat. Echter als ik Lierop binnenrij blijken de straten rondom de kerk afgezet te zin. Het is kermis in Lierop. In een straat verderop, de Slutelakker, is echter ook voldoende parkeergelegenheid. Ik start deze wandeling dan maar vanuit de Slutelakker.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Lierop_-_Lieropsche_Heide_-_Het_Beuven_en_Houtbroek_-_15.8_km.gpx”
aantal downloads: 261  –  bestandsgrootte: 45,68 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 3b888153b7276dafdcfcc88cefe31550
SHA1: 6a38a7127d4a4e629b6e2d61c68cba8f0f82c8a1
SHA256:0eb969ba28bdb91f0792a533d1b09b23ec0bb9452a2f8b7472dda8c0877bf213
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Lierop_-_Lieropsche_Heide_-_Het_Beuven_en_Houtbroek_-_15.8_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *