Plasmolen: Sint Jansberg en de Drie Meertjes

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Plasmolen: Sint Jansberg en de Drie Meertjes
provincie:Limburg
afstand:12.1 km
gelopen:April 2014
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Rijk van Nijmegen, Land van Kleef, Oost Betuwe
coördinaten start:51.73811, 5.92105
downloads: 1593 ( gpx: 1591 | kml: 2 )
De eerste 2 kilometer van deze route, het stuk langs de St. Jansbeek, vind ik persoonlijk één van de mooiste wandelpaden van Nederland. Lopend op 1/3 van de stuwwal met rechts naast je de diepte en links de beek en de stijle helling van de stuwwal. Na zo'n drie kilometer helaas een vervelend stukje over de Holleweg (drukke verkeersweg) op de grens van Nederland en Duitsland om daarna weer van het landschap te kunnen genieten. Ik heb nooit begrepen waarom de bedenker van deze route niet één afslag eerder naar links gaat zodat je over een kronkelend bospad de stuwwal kunt beklimmen. Nu heeft deze nog een eigenaardigheid, in de titel komen ook de Drie Meertjes voor. Lopende op de bosweg richting de Holleweg loop je eigenlijk vlak langs deze meertjes, maar daar rept de routebeschrijving niet over. Pas bovenaan de stuwwal geeft de routebeschrijving aan (zie ook de kaart) dat de route verlaten kan worden en dat je door +/- 5 minuten de rood-wit markering van het Pieterpad te volgen (afdalen van de stuwwal) je bij de Drie Meertjes uitkomt. Vervolgens kan je weer 5 minuten de stuwwal opklimmen om deze route te vervolgen. Niet logisch, en de Drie Meertjes zijn nu ook niet zo bijzonder of mooi dat je hiervoor een extra keer de stuwwal af en op wilt klimmen. De tweede helft van de tocht gaat door open landschap met mooie vergezichten over het golvende landschap om vervolgens weer te eindigen in de bossen bij Plasmolen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Belangrijke informatie:
Beste bezoeker, het is meer dan 10 jaar geleden dat wij deze route hebben gelopen. Er is een reële kans dat de situatie ter plaatse inmiddels is veranderd. Wij adviseren u om vooraf de actualiteit van deze route te controleren.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Plasmolen_-_Sint_Jansberg_en_de_Drie_Meertjes.gpx”
aantal downloads: 1591  –  bestandsgrootte: 31,54 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: c8f7e0a21d288da4538497f13d831efb
SHA1: 97e2589d27c887a1d8fa3de27c2b33adc960a232
SHA256:493090e9a8bf94268bd7856fa268feda607156b92cba58e771cdaeaebfe73db1
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Plasmolen_-_Sint_Jansberg_en_de_Drie_Meertjes.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

2 gedachten over “Plasmolen: Sint Jansberg en de Drie Meertjes

 1. Beste Michel,
  Getipt door het computerblad Computer Idee ben ik gaan grasduinen op je site. Geweldig; wat een collectie en keuzemateriaal voor de wandelliefhebber.
  Ik werd getrokken door o.a. de Plasmolenroute met de Drie Meertjes. Deze route is helaas niet te downloaden in correcte staat. Bij conversie naar een kml-bestand heeft de rouite een foutmelding. Door de route te laden als gpx-bestand in mijn Garmin Edge geeft hij slechts de ‘aanloop’ van de route weer.
  Van de andere kant….. Mijn vrouw en ik hebben nog overige keuzes in overvloed!
  Onze complimenten!

  • Beste Maria en Peter, bedankt voor jullie melding, ik heb het bestand opnieuw gekoppeld aan de downloadbutton en nu lijkt de download weer goed te gaan. Geen idee waarom eerder het bestand werd verminkt. De Plasmolenroute is zeker de moeite waard om binnenkort een keer te gaan lopen.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *