Lomm: Trappenberg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Lomm: Trappenberg
provincie:Limburg
afstand:5.3 km
gelopen:Januari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Limburg en Grensstreek
coördinaten start:51.44587, 6.18103
startpunt:Parkeerplaats nabij Spikweien 44, 5943 AD Lomm
downloads: 107 ( gpx: 107 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

In 1999 mocht je nog met de auto het gebied inrijden en kon je parkeren aan de Lommerweg ter hoogte van de Ravenvennen. Nu het gebied voor auto's is gesloten maak ik gebruik van de parkeerplaats op de oostgrens van Lomm. Om die reden is de wandeling in het westen iets aangepast zodat begin en eindpunt bij de parkeerplaats eindigen. Ook aan de noordzijde loopt pad naar en langs het ven iets anders dan in 1999.

De route begint wat saai met een iets rommelig bos maar al snel komt de route op de Lommerheide aan en wordt het landschap opener. Tot hier volgt de route de rode paaltjes om vervolgens af te slaan en de gele ruiterpaaltjes te volgen. Na dit kleinschalige heideveld volgt wederom een stuk bosrijk gebied. Bij de Hanikerweg lijkt de route dood te lopen omdat het vervolgpad niet te vinden is maar iets verderop, bij het Bevrijdingskruis Lomm lukt het toch weer om de route op te pakken. Vanaf hier loopt de route over een erg smal pad langs het ven en is het genieten van de mooie omgeving.

Het laatste stuk van deze wandeling loopt weer door de bossen en komt vlak voor het eind nog langs een tweetal vennen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...

Het is mij niet duidelijk waarom deze route in de wandelgids de naam Trappenberg heeft gekregen. De Trappenberg die ik ken ligt niet bij Lomm maar een kleine 8 kilometer meer naar het noorden net onder Wellerlooi. Het informatiebord bij de parkeerplaats maakt geen enkele verwijzing naar een Trappenberg en ook op de kaart kan ik ook geen enkele referentie naar een Trappenberg bij Lomm vinden.

Door de vele regen eind december en begin januari staat de Lommerheideveldweg (en het gebied rondom) tussen de vennen deels onder water. Deze route is momenteel alleen te bewandelen met laarzen of met hoge, waterdichte, schoenen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Lomm_-_Trappenberg_-_5.2_km.gpx”
aantal downloads: 107  –  bestandsgrootte: 13,42 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 13e5b3766a47f34ee4e5b5b4f42e9948
SHA1: 67fe9077473bb49fe4ca4f92173d6fba2ecef5c0
SHA256:939c8f39f77bf8fa9e1816dbc6939bff4bb913e170f7f88eeb3123f2e26c0ecd
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Lomm_-_Trappenberg_-_5.2_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *