Mander: Mosbeek, Galgenberg en Hezinger Esch

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Mander: Mosbeek, Galgenberg en Hezinger Esch
provincie:Overijssel
afstand:8.8 km
gelopen:Oktober 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Twente
coördinaten start:52.44534, 6.84173
startpunt:Parkeerplaats Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8, 7663 TB Mander
downloads: 148 ( gpx: 148 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze korte route loopt door het mooie en kleinschalige landschap in de kop van Twente. Helaas hadden wij de pech dat het de gehele dag heeft geregend. Als ik de routekaart met de GPS vergelijk dan is deze wandeling nog geheel in de originele staat te wandelen. Vanwege de vele regen heb ik de routebeschrijving echter niet kunnen gebruiken. Vanaf het parkeerterrein loopt de route eerst langs de watermolens Bels en Frans om daarna via een smal grenspad naar de Galgenberg te lopen. Rondom de Galgenberg wordt momenteel met grote machines hard aan het herstel van het landschap gewerkt. Daarom zag dit deel van de route er tijdens ons bezoek nogal gehavend uit. Na het gebied rondom de Galgenberg loopt de route afwisseld door bosrijk gebied en open velden in een grote boog weer terug richting het startpunt.

Het landschap rondom Mander is licht glooiend en dat merken wij aan de vele stroompjes die ten gevolgen van de vele regen als kleine riviertjes over de paden heuvel afwaarts stromen. Bijna de gehele route loopt over zeer rustige en onverharde paden.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Officieel start de route in het plaatsje Mander. Daar is echter geen openbare parkeermogelijkheid voor de auto. Vanuit Mander loop je dan heen en terug dezelfde aanlooproute om op route van de rondwandeling te komen. Wij besluiten daarom om de auto op het parkeerterrein bij het Infocentrum IJs & Es (Landschap Overijssel) te parkeren. Vanaf de parkeerplaats kun je direct op de wandelroute aansluiten.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Mander_-_Mosbeek_-_Galgenberg_en_Hezinger_Esch_-_8.8_km.gpx”
aantal downloads: 148  –  bestandsgrootte: 29,79 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: f0930106a39a6f5b34422af19c7dbda3
SHA1: 4ba3b35a9ca7b7aaba1b66e3cbe0940891acb87c
SHA256:77001745d787b75049bb3e28b7c5b920ab7e25256bfb9b5b7c12cc4d81be7e21
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Mander_-_Mosbeek_-_Galgenberg_en_Hezinger_Esch_-_8.8_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *