Mariahout: Populierenroute

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Mariahout: Populierenroute
provincie:Noord-Brabant
afstand:11.0 km
gelopen:November 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Oost Brabant
coördinaten start:51.53922, 5.57225
startpunt:Parkeerplaats Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk, Mariastraat 25, 5738 AH Mariahout
downloads: 180 ( gpx: 180 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling door de omgeving van Mariahout is echter nog geheel volgens de originele routebeschrijving te wandelen. Wat ik destijds niet zo in de gaten had is dat de wandelingen uit de Stap voor Stap reeks veelal kiezen voor de grotere paden en soms mooie locaties direct naast deze paden negeren. Dit vermoedelijk om de routebeschrijving zo eenvoudig mogelijk te houden. Zo loopt deze route over het doorgaande pad langs het Torreven maar wordt het smalle wandelpad direct langs dit Ven niet aangedaan. In mijn wandeling heb ik er voor gekozen om als alternatief het smalle pad langs het Torreven te nemen.

De eerste helft van de route loopt vanuit Mariahout langs bosranden en door bosrijk gebied met hier en daar mooie uitzichten op het omringende landschap. Het tweede deel van de route loopt meer door het open landschap waarbij de met populieren beplante wegen goed tot hun recht komen.

Een kort maar vervelend stukje in de route is de honderd meter over de Sonseweg. Dit is een drukke weg zonder vrijliggend fiets- of wandelpad. Hier is het even goed opletten met al het passerende verkeer.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Mariahout_-_Populierenroute_-_11.0_km.gpx”
aantal downloads: 180  –  bestandsgrootte: 15,52 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 186a3b4676041a7b9e19da5375ca9c3e
SHA1: b0fdc8aa0234bb305b6ea87216c69558f5e27bf4
SHA256:dc02cab6ed1e61c66a96fd2f2d4eefe422d1dcf3d429f619b3230a2876e37ef8
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Mariahout_-_Populierenroute_-_11.0_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *