Mariënberg – Ommen: door het Vechtdal

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Mariënberg – Ommen: door het Vechtdal
provincie:Overijssel
afstand:18.5 km
gelopen:Maart 2024
soort wandeling:Niet Rondwandeling
bron:Wandelgids West Overijssel, Salland en Noordoostpolder
coördinaten start:52.50918, 6.57436
startpunt:Treinstation Mariënberg
downloads: 107 ( gpx: 107 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling uit de wandelgids uit 2000 is nog geheel volgens de route van destijds te lopen. Wel zijn hier en daar in de routebeschrijving aangegeven markeringspunten verdwenen. Tijdens de eerste kilometers van deze wandeling kwam ik er al achter dat deze route eigenlijk parallel loopt aan het Vechtdalpad. Daar waar deze wandeling afwijkt is dit vermoedelijk omdat de huidige paden er destijds nog niet waren of om de routebeschrijving zo eenvoudig mogelijk te houden.

Vanaf treinstation Mariënberg gaat de route al snel over onverharde paden richting de Vecht. Van de Vecht zelf krijg je tijdens deze route overigens maar af en toe een glimp te zien. Jammer genoeg is dat dan meestal in de buurt van een camping waar het dan ook gelijk een stuk drukker op de paden is.

De route gaat afwisselend door open gebied, door bossen, langs oude rivierarmen van de Vecht en langs zandverstuivingen. Op de stukken rondom de campings na is het op grote delen van de eerste helft van deze route erg rustig. Ongeveer halverwege de route takt het Pieterpad op deze route aan en wordt het wat drukker met wandelaars.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Marienberg_-_Ommen_-_door_het_Vechtdal_-_18.5_km.gpx”
aantal downloads: 107  –  bestandsgrootte: 67,54 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: ac719f147b83f306ae0e8512b7315829
SHA1: 7bab4e01c0a4349665ab1ea0864c18772fce7308
SHA256:45ed2d63c3b30a6595d6d78fadfc035edfab7b657db1a6fcfa026aab807c0031
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Marienberg_-_Ommen_-_door_het_Vechtdal_-_18.5_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *