Marikenpad: Schoten – Antwerpen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Marikenpad: Schoten – Antwerpen
afstand:11.3 km
gelopen:Juni 2022
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Marikenpad
etappe nummer:11e etappe
bron:website: www.marikenpad.nl
coördinaten start:51.26311, 4.50668
startpunt:Bushalte Gemeentelijk Sportpark Schoten
downloads: 736 ( gpx: 734 | kml: 2 )
Vandaag lopen we de laatste etappe van het Mariekenpad. Vanuit Schoten volgt eerst een saai stuk over de drukke kopstraat om daarna af te buigen naar park Vordenstein. De route loopt echter maar een klein stukje door dit park. Daarna een kleine omweg naar de Kapel van de Horst. Het wordt echter niet geheel duidelijk hoe deze kapel in het Marikenverhaal past. De route gaat hierna verder over de Calesbergdreef (het verlengde van de Kopstraat) richting de nog drukkere Bredalaan.

Bij het oversteken van het Albertkanaal heb je als wandelaar even wat meer ruimte maar van rust is ook hier weinig spraken. De snelweg R1 loopt hier over een viaduct parallel aan het kanaal. Het is verrasend om te zien dat hoe dichter je bij het centrum komt hoe rustiger het op straat lijkt te worden. In het centrum wordt de route gelukkig wat leuker door de diverse oude gebouwen waar deze etappe langs voert. Aangekomen bij het eindpunt blijkt de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in de steigers te staan waardoor we van de buitenkant van de kathedraal helaas niet veel van te zien krijgen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...

Begin en eindpunt liggen beide bij een bushalte. Maar omdat een enkele reis vanuit mijn woonplaats met het openbaar vervoer ruim 3 uur duurt en de kosten voor een retourticket (inclusief 40% korting) hoger zijn dan de benzineprijs (tanken in België) besluit ik om met de auto te gaan. Voor de terugweg vanuit Antwerpen naar Schoten maak ik dit keer gebruik van de bus. Het blijkt nog een hele toer om aan een buskaartje te komen. In de bus zelf worden geen vervoersbewijzen verkocht en een SMS-ticket werkt alleen met een Belgische provider. Via een kleine omweg lukt het om bij de metrohalte Antwerpen Opera een ticket uit de automaat te verkrijgen. Voor euro 2,50 (ticket is tot een uur na inchecken geldig) wordt ik netjes weer in Schoten afgeleverd. De wandelroute vanuit het eindpunt langs metrohalte Antwerpen Opera naar het busplein Roosevelt is ook in het gpx-bestand opgenomen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “11_-_Schoten_-_Antwerpen_-_11.3_km.gpx”
aantal downloads: 734  –  bestandsgrootte: 30,25 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: c9320f1d012505a4fd5ed81f0325be6b
SHA1: db0628bdb9c458832978d492ef3338783f1ee538
SHA256:75c7dc4c2c20aa16d64bbe7f6a536c2c4fd7ef3e2ef70760e095f2839c769d1a
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “11_-_Schoten_-_Antwerpen_-_11.3_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Nijmegen - Nederasselt
etappe 2: Nederasselt - Schaijk
etappe 3: Schaijk - Geffen
etappe 4: Geffen - 's Hertogenbosch
etappe 4: alternatief Heesch - 's Hertogenbosch
etappe 5: 's Hertogenbosch - Haaren
etappe 6: Haaren - Tilburg
etappe 7: Tilburg - Baarle-Nassau
etappe 7: alternatief Tilburg - Baarle-Nassau
etappe 8: Baarle-Nassau - Hoogstraten
etappe 9: Hoogstraten - Brecht
etappe 10: Brecht - Schoten
etappe 11: Schoten - Antwerpen

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *