Middelburg: Buitenplaats Ter Hooge

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Middelburg: Buitenplaats Ter Hooge
provincie:Zeeland
afstand:2.8 km
gelopen:Mei 2020
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.49376, 3.58239
startpunt:parkeerplaats tegenover Breeweg 21, 4371 SB Koudekerke
Een zeer korte route maar mooie wandeling door het parkachtige landschap van buitenplaats Ter Hooge, een landhuis (kasteel) uit de 13e eeuw. Het huidige gebouw is echter pas in de 18e eeuw ontstaan. Van het oorspronkelijke kasteel, inclusief bijgebouwen en slotgracht, lijkt niets meer terug te zien. Als gevolg van de inundatie van Walcheren in 1944 gingen alle bomen van Ter Hooge verloren. De Heidemij maakte samen met eigenaar Rudolf Willem graaf van Lynden een ontwerp voor een nieuw park. Dit park is tegenwoordig opengesteld voor het publiek.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Middelburg_-_Buitenplaats_Ter_Hooge_-_2.8_km.gpx”
aantal downloads: 48  –  bestandsgrootte: 8 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 657539710840d6e1ec40cf35e16262d6
SHA1: 2b36007fd4a8ca9cb7a1071e64840401bccdf62b
SHA256: 2159c7be20add8e4cd6fd8ae1df6a2649d224b880bb4d9a2341a9c5b2758f860


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2020) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

2 gedachten over “Middelburg: Buitenplaats Ter Hooge

 1. L.S., U zegt dat er van het oorspronkelijk kasteel niets meer te zien is, dat is niet zo de linker toren is middeleeuws! Rechter toren is in de 18e eeuw identiek bij gebouwd.
  In de kelder zijn ook nog overblijfselen van het middeleeuwse kasteel.
  Het landgoed is eigendom van onze familiestichting. De Lynden Ter Hoogestichting
  Met vrgr Frits Sobels, bewoner

  • Beste Frits,

   Bedankt voor uw aanvulling.Ik kon op de gravure uit 1743 (wikipedia) geen overeenkomsten tussen het afgebeelde kasteel en het huidige kasteel ontdekken. Vermoedelijk gaat de toren schuil achter de boom? Er steekt op de gravure nog net een torenspits boven de boom uit. Vanzelfsprekend ben ik niet in uw kelder geweest maar interessant om te vernemen dat zowel de linker toren als delen van de kelder nog uit de middeleeuwen afkomstig zijn.

   vriendelijke groet,
   Michel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *