Milheeze: De Stippelberg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Milheeze: De Stippelberg
provincie:Noord-Brabant
afstand:5.0 km
gelopen:Januari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Oost Brabant
coördinaten start:51.52623, 5.79723
startpunt:Parkeerplaats De Rips, tegenover Stippelberg 1, 5764 PA De Rips
downloads: 118 ( gpx: 118 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De parkeerstrook langs de Stippelberg (de doorgaande weg tussen Milheeze en De Rips) waar deze route in 2001 van start ging bestaat niet langer. Ik parkeer daarom de auto op parkeerplaats De Rips. Het begin van deze route is daarom iets aangepast. Ook heb ik, ivm de veiligheid, het kleine stukje door de berm van de doorgaande weg laten vervallen. Tevens is er vlak aan het begin van de originele route een pad verdwenen waardoor er aldaar naar een alternatief is gezocht. De door mij gelopen route komt echter voor het overgrote deel nog steeds overeen met de route uit 2001.

Op de parkeerplaats hangen al briefjes dat grote delen van het gebied onder water staan en dat de bestaande routes enkel met laarzen te belopen zijn. Nu valt dit de eerste kilometer nog wel mee maar al snel komt ook voor mij het pad volledig onder water te staan. In het begin kan ik dit nog wel ontwijken door stukjes door de hoger gelegen berm te lopen maar bij het kronkelige pad aan de noordzijde staat echt alles op sommige plekken onder water waardoor even een stukje uitwijken door het bos ook niet meer lukt.

Ik heb nog geprobeerd om via meer noordelijke gelegen paden het water te ontwijken maar ook daar liep ik steeds vast op (nog dieper) onder water staande bossen en paden. Gelukkig kon ik (naar ter plaatse bleek) nog steeds op de waterdichtheid van mijn Lowa's (Renegade GTX Mid) vertrouwen. Met voorzichtig stappen waarbij de schoenen soms tot de 3e veterhaak (tellen van onder af) in het water verdwenen kom ik de route toch met droge sokken vervolgen.

Wat overbleef was nu een prachtig schouwspel van enorme watervlakten die zich traag een weg zochten naar lager gelegen delen. De rouyte loopt voornamelijk door broekbossen en aan de oostzijde langs natte heidevelden.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Door de vele regen eind december en begin januari staan veel paden (en bossen) in dit gebied onder water. Deze route is momenteel alleen te bewandelen met laarzen (aanbevolen) of met hoge, waterdichte, schoenen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Milheeze-_-De_Stippelberg_-_5.0_km.gpx”
aantal downloads: 118  –  bestandsgrootte: 10,21 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 0cf851ca5ad9c7e41dcb6d557be1b8c9
SHA1: bc54932af2cdb9c67738fc08e64c2ffba5ad9fc5
SHA256:cc5df638da23b2a99e1982db5f682f524604c83b439bf38d09408fcd22f8fd64
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Milheeze-_-De_Stippelberg_-_5.0_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *