Monschau (Höfen): Narzissengebiet Monschauer Land

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Monschau (Höfen): Narzissengebiet Monschauer Land
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:13.3 km
gelopen:Augustus 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.nationalpark-eifel.de
coördinaten start:50.53297, 6.25302
startpunt:
Verrassend aardige wandeling langs de grens met Belgie. De eerste kilometers lijkt het een wandeling te worden door de bossen zoals er zo veel van in Duitsland zijn maar na de eerste kilometers wordt het dal openen en loop je langs of tussen met struiken begroeide graslanden. Dit open karakter maakt deze wandeling anders dan mijn eerder door Duitse bossen gelopen wandelingen. Echte hoogtepunten kent de route niet maar de uitzichten zijn fraai en onderhoudend. Jammer van de laatste twee kilometer die door de bebouwde kom van Höfen loopt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Monschau_-_Narzissengebiet_Monschauer_Land.gpx”
aantal downloads: 298  –  bestandsgrootte: 51 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 1a189c414418bb9e1287eb08a5a10e36
SHA1: ba1d8db75f9b78c5533ea55ab9f90738d5eae889
SHA256: 2f2f8a983917b47f1c5bf84387fb6e9ce0c5ae3acf3a70fb828b3ae50a512aee

Parkeren kan op de parkeerplaats van Nationalpark Eifel, een dagkaart kost euro 4,00 (2016). Echter in het dorp Höfen is ook een grote gratis parkeerplaats aanwezig, direct gelegen aan de route. Voor de autonavigatie: Hauptstraße 80, 52156 Monschau. Parkeerplaats Nationalpark Eifel is gelegen achter huisnummer 80.
Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2016) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *