Natuurpad: Winssen – Valburg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Natuurpad: Winssen – Valburg
provincie:Gelderland
afstand:10.9 km
gelopen:Mei 2023
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Het langste NATUURPAD van Nederland
etappe nummer:10e etappe
bron:website: www.rootsmagazine.nl
coördinaten start:51.87725, 5.71293
startpunt:bushalte plakstraat, Winssen
downloads: 711 ( gpx: 711 | kml: 0 )
Na het verlaten van het plaatsje Winssen volgt een fraai stuk door de uiterwaarden van de Waal. In de weilanden staan de boterbloemen vollop in bloei waardoor er een prachtige gele gloed over de weilanden straalt. De Tacitusbrug die we dadelijk oversteken is al zichtbaar zodra het dorp verlaten is en komt langzaam dichterbij. Op de brug zelf sta je hoog boven het landschap en heb je mooie vergezichten richting Nijmegen. Direct over de brug wacht een vervelende verrassing. De omgeving van de trap en daarmee de doorgang naar beneden is door de aannemer die met de dijkverzwaring bezig is geheel afgesloten met bouwhekken. Op de website van het Natuurpad zie ik dat er een omleiding is aangegeven maar die ziet er veel minder aantrekkelijk uit dan de originele route. En omdat de originele route de dijk niet volgt maar de route langs de Waal (waar geen werkzaamheden plaatsvinden) besluit ik toch langs het hek het talud af te dalen op zoek naar een doorgang.

Geheel onderaan het talud is het hek losgebroken en gezien de vele sporen in het gras ben ik niet de eerste die toch een doorgang probeert te vinden. Via de opening in het hek kan ik alsnog de Waaldijk bereiken om daar vervolgens de route langs de Waal te vervolgen. Eerder had ik hier al over de strandjes gelopen maar in verband met het hoge water lukt dat vandaag niet. Ik volg daarom het pad aan de Waalkant door de weilanden. De laatste honderd meters moet helaas toch even de Waaldijk gevolgt worden. De aannemer is op Hemelvaartsdag gelukkig niet aan het werk. Als ik ter hoogte van nummer 11 de Waaldijk wil verlaten loop ik nogmaals tegen een verrassing aan. Het bouwhek alhier laat mij niet afschrikken maar direct daarna zit het hek van het landgoed ook dicht. Een bordje op dit hek maakt duidelijk dat we niet welkom zijn. Ik volg daarom nog maar een stukje de Waaldijk om halverwege de bocht door de struiken en over een droge sloot weer de route op te pikken.

Het laatste stuk door landgoed Heerlijkheid Loenen en langs strandpark Slijk-Ewijk had ik al eens eerder gelopen. Nieuw echter was nu het kunstwerk Timeline (Rob Sweere en Ellen Boersma) alwaar je via het uitkijkpunt een mooi overzicht over de plas hebt. Het laatste stuk van de route volgt de doorgaande weg om de A15 en de Betuwelijn te kruisen en om tot slot in Valburg uit te komen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Belangrijke informatie:
In verband met werkzaamheden aan de Waaldijk is een deel van de officiele route tot eind december 2023 afgesloten met bouwhekken. De aannemer heeft helaas niet de moeite genomen om voorzieningen voor wandelaars van deze doorgaande wandelroute te treffen. Ik kon de opstakels redelijk eenvoudig passeren maar dat is geen garantie voor toekomstige wandelaars.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “10_-_Winssen_-_Valburg_10.9_km.gpx”
aantal downloads: 711  –  bestandsgrootte: 32,37 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 70ef616e208798e8c1a84d71add696cc
SHA1: 9fb728621d793d48b41d091c8a146ca08bebc42b
SHA256:c8743ab090b3ab7d1045d0e592decae55b6cdeaa74bebf083a392df78bec2541
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “10_-_Winssen_-_Valburg_10.9_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Goirle - Biest-Houtakker
etappe 2: Biest-Houtakker - Oisterwijk
etappe 3: Oisterwijk - Liempde
etappe 4: Liempde - Schijndel
etappe 5: Schijndel - Veghel
etappe 6: Veghel - Uden
etappe 7: Uden - Ravenstein
etappe 8: Ravenstein - Hernen
etappe 9: Hernen - Winssen
etappe 10: Winssen - Valburg
etappe 11: Valburg - Doorwerth
etappe 12: Doorwerth - Schaarsbergen
etappe 13: Schaarsbergen - Hoenderloo
etappe 14: Hoenderloo - Apeldoorn
etappe 15: Apeldoorn - Gortel
etappe 16: Gortel - Heerde
etappe 17: Heerde - Wijhe
etappe 18: Wijhe - Heino
etappe 19: Heino - Vilsteren
etappe 20: Vilsteren - Balkbrug
etappe 21: Balkbrug - Zuidwolde
etappe 22: Zuidwolde - Ruinen
etappe 23: Ruinen - Spier
etappe 24: Spier - Oranje
etappe 25: etappe niet beschikbaar
etappe 26: etappe niet beschikbaar
etappe 27: etappe niet beschikbaar
etappe 28: etappe niet beschikbaar
etappe 29: etappe niet beschikbaar
etappe 30: etappe niet beschikbaar
etappe 31: etappe niet beschikbaar
etappe 32: etappe niet beschikbaar

Overzichtskaart: Het langste NATUURPAD van Nederland

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *