Grote Rivierenpad: Ameide – Hei- en Boeicop

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Grote Rivierenpad: Ameide – Hei- en Boeicop
provincie:Zuid-Holland
afstand:18.1 km
gelopen:September 2013
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 6: Grote Rivierenpad
etappe nummer:8e etappe
bron:Wandelgids Grote Rivierenpad
coördinaten start:51.95778, 4.96403
startpunt:
Met deze 8ste etappe ben ik alweer over de helft van het Grote Rivierenpad (totaal 15 etappen). Een mooie route echter deze begint vervelend met een stuk over de drukke Lekdijk. In het weekend veel verkeer en motorrijders. Gelukkig slaan we na anderhalve kilometer linksaf de polder Achthoven in. Het heeft de afgelopen dagen flink geregend en het stuk langs de Molenkade is best wel drassig (wel heerlijk rustig). Via Lexmond eerst maar het Merwedekanaal en vervolgens richting de Bolgerijse Griendbossen. En hier loop ik ondanks GPS en boekje verkeerd. Het boekje spreekt over het volgen van de rood-gele paalkoppen maar deze zijn bijna nergens te zien. Waarschijnlijk zijn gewoonlijk alle slagbomen bij zijpaden gesloten maar vanwege onderhoud staan deze momenteel open. De GPS track van wandelnet maakt er hier een potje van en op goed geluk kies ik een richting op een viersprong. Helaas loopt dit mooie pad dood bij een sloot, dan maar omkeren en een volgende afslag proberen. Door vervolgens goed op de slagbomen te letten (welke paden zijn gewoonlijk afgesloten) kom je vervolgens eigenlijk best wel makkelijk het gebied door. Daarna nog een rustig stukje door de weilanden richting Hei- en Boeicop. Omdat de bus in Hei- en Boeicop in het weekend alleen op afspraak rijdt (belbus) besluit ik door te lopen naar Schoonrewoerd (4.7 km extra). Volgens Google Maps zou de bushalte aldaar in het dorpscentrum zijn, deze was echter net 2 dagen geleden opgeheven. Navraag leert dat er een de bushalte aan de noordzijde, aan het einde van het dorp is.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“08_Ameide_-_Hei_en_Boeicop.gpx”
aantal downloads: 449  –  bestandsgrootte: 18 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 7e872a6555fe74d8a2429cc3910020c1
SHA1: 578dabefa9f208a5111efbd45162f2448703daf9
SHA256: e3af3e99a16a26c1e4c041f7a5759b704b7a2746fea2ea7011cab08e86906c81

Let op: De bus in Hei-en Boeicop is in het weekend een belbus welke maar 1x per uur rijdt. Doorlopen naar Schoonrewoerd (4.7 km) is een optie. De route naar Schoonrewoerd is in bovenstaande track opgenomen.

Etappe overzicht:

etappe 1: Hoek van Holland - Maasland
etappe 2: Maasland - Geervliet
etappe 3: Geervliet - Rhoon
etappe 4: Rhoon - Rijsoord
etappe 5: Rijsoord - Krimpen aan de Lek
etappe 6: Krimpen aan de Lek - Bergambacht
etappe 7: Bergambacht - Ameide
etappe 8: Ameide - Hei- en Boeicop
etappe 9: Hei- en Boeicop - Acquoy
etappe 10: Acquoy - Tricht
etappe 11: Tricht - Tiel
etappe 12: Tiel - Dodewaard
etappe 13: Dodewaard - Oosterhout
etappe 14: Oosterhout - Kranenburg
etappe 15: Kranenburg - Kleef


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *