Grote Rivierenpad: Bergambacht – Ameide

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Grote Rivierenpad: Bergambacht – Ameide
provincie:Zuid-Holland
afstand:19.2 km
gelopen:September 2013
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 6: Grote Rivierenpad
etappe nummer:7e etappe
bron:Wandelgids Grote Rivierenpad
coördinaten start:51.93692, 4.80811
startpunt:
Mooie, gevarieerde etappe van Bergambacht via Schoonhoven naar Ameide. De Hogedijk net na Ammerstol is onderwerp van een dijkverzwaring. Hier moet je je even tussen grote vrachtwagens en graafmachines doorwringen. Ook deze aannemer is zich er blijkbaar niet bewust van dat het Grote Rivierenpad over deze dijk loopt. Een alternatief of omleiding is niet te bekennen. Het in de routeomschrijving genoemde hectometerpaaltje was op de dijk niet meer te vinden, ook de bruggen naar de Buitenlanden zijn verplaatst. De brug het dichtst bij de GPS track van wandelnet loopt aan de overkant dood in een onderwaterstaand rietland. De tweede brug (zie mijn GPS track) geeft gelukkig wel toegang tot dit buitendijkse natuurgebied. Schoonhoven en de veerpont over de Lek kende ik al van het Pelgrimspad, Nieuwpoort daarentegen nog niet. Mooi plaatsje maar zowel de wandelgids als de markering lopen hier anders dan de track van wandelnet. Na Nieuwpoort heel veel onverhard. Omdat het de afgelopen dagen veel had geregend (en tijdens de route ook) waren de grasbanen drassig. De laatste paar kilometer loop je over rustige asfaltwegen richting Ameide.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“07_Bergambacht_-_Ameide.gpx”
aantal downloads: 457  –  bestandsgrootte: 17 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 35a2d038d8119be0040fab786c84c7f1
SHA1: 280440293c86d689d022d553862c445de3a553f3
SHA256: 95f01b261819a2e36886cf6498145c2e88e052744c283bb5e548fae6e757f769


Etappe overzicht:

etappe 1: Hoek van Holland - Maasland
etappe 2: Maasland - Geervliet
etappe 3: Geervliet - Rhoon
etappe 4: Rhoon - Rijsoord
etappe 5: Rijsoord - Krimpen aan de Lek
etappe 6: Krimpen aan de Lek - Bergambacht
etappe 7: Bergambacht - Ameide
etappe 8: Ameide - Hei- en Boeicop
etappe 9: Hei- en Boeicop - Acquoy
etappe 10: Acquoy - Tricht
etappe 11: Tricht - Tiel
etappe 12: Tiel - Dodewaard
etappe 13: Dodewaard - Oosterhout
etappe 14: Oosterhout - Kranenburg
etappe 15: Kranenburg - Kleef


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *