Grote Rivierenpad: Bergambacht – Ameide

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Grote Rivierenpad: Bergambacht – Ameide
provincie:Zuid-Holland
afstand:19.2 km
gelopen:September 2013
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 6: Grote Rivierenpad
etappe nummer:7e etappe
bron:Wandelgids Grote Rivierenpad
coördinaten start:51.93692, 4.80811
downloads: 1371 ( gpx: 1369 | kml: 2 )
Mooie, gevarieerde etappe van Bergambacht via Schoonhoven naar Ameide. De Hogedijk net na Ammerstol is onderwerp van een dijkverzwaring. Hier moet je je even tussen grote vrachtwagens en graafmachines doorwringen. Ook deze aannemer is zich er blijkbaar niet bewust van dat het Grote Rivierenpad over deze dijk loopt. Een alternatief of omleiding is niet te bekennen. Het in de routeomschrijving genoemde hectometerpaaltje was op de dijk niet meer te vinden, ook de bruggen naar de Buitenlanden zijn verplaatst. De brug het dichtst bij de GPS track van wandelnet loopt aan de overkant dood in een onderwaterstaand rietland. De tweede brug (zie mijn GPS track) geeft gelukkig wel toegang tot dit buitendijkse natuurgebied. Schoonhoven en de veerpont over de Lek kende ik al van het Pelgrimspad, Nieuwpoort daarentegen nog niet. Mooi plaatsje maar zowel de wandelgids als de markering lopen hier anders dan de track van wandelnet. Na Nieuwpoort heel veel onverhard. Omdat het de afgelopen dagen veel had geregend (en tijdens de route ook) waren de grasbanen drassig. De laatste paar kilometer loop je over rustige asfaltwegen richting Ameide.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Belangrijke informatie:
Beste bezoeker, het is meer dan 10 jaar geleden dat wij deze route hebben gelopen. Er is een reële kans dat de situatie ter plaatse inmiddels is veranderd. Wij adviseren u om vooraf de actualiteit van deze route te controleren.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “07_Bergambacht_-_Ameide.gpx”
aantal downloads: 1369  –  bestandsgrootte: 16,64 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 35a2d038d8119be0040fab786c84c7f1
SHA1: 280440293c86d689d022d553862c445de3a553f3
SHA256:95f01b261819a2e36886cf6498145c2e88e052744c283bb5e548fae6e757f769
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “07_Bergambacht_-_Ameide.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Hoek van Holland - Maasland
etappe 2: Maasland - Geervliet
etappe 3: Geervliet - Rhoon
etappe 4: Rhoon - Rijsoord
etappe 5: Rijsoord - Krimpen aan de Lek
etappe 6: Krimpen aan de Lek - Bergambacht
etappe 7: Bergambacht - Ameide
etappe 8: Ameide - Hei- en Boeicop
etappe 9: Hei- en Boeicop - Acquoy
etappe 10: Acquoy - Tricht
etappe 11: Tricht - Tiel
etappe 12: Tiel - Dodewaard
etappe 13: Dodewaard - Oosterhout
etappe 14: Oosterhout - Kranenburg
etappe 15: Kranenburg - Kleef


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *