Grote Rivierenpad: Hoek van Holland – Maasland

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Grote Rivierenpad: Hoek van Holland – Maasland
provincie:Zuid-Holland
afstand:22.5 km
gelopen:Augustus 2013
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 6: Grote Rivierenpad
etappe nummer:1e etappe
bron:Wandelgids Grote Rivierenpad
coördinaten start:51.98465, 4.09418
startpunt:
De route begint spectaculair bij de pier op Hoek van Holland strand waar grote zeeschepen rakelings langs komen varen. De start zelf is een beetje onduidelijk, volgens het boekje begint de route net voor de pier maar op de pier zelf en ook op het strand zijn ook nog rood-wit markeringen te vinden. Ik heb zelf eerst de gehele pier afgelopen (nu we er toch zijn) om daarna aan de route te beginnen. Ondanks dat je vlak bij een wereldhaven loopt met bijbehorende industrie merk je daar tijdens de route weinig van. Al snel verlaat je de Nieuwe Waterweg om via het Nieuwlandsepark en het Staelduinse Bos richting Maasland te lopen. Alleen aan de horizon zie je nog de contouren van de havens. De ruim drie kilometer over de Oranjedijk (onderlangs Maasdijk) zijn saai maar zodra je de A20 kruist loop je dwars door weilanden (Kerkenpad / Dijkpolderpad) naar Maasland. Bij het beginpunt is de horeca ruim vertegenwoordigd maar na Hoek van Holland kom je aan de route geen horeca meer tegen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (3 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“01_Hoek_van_Holland_-_Maasland.gpx”
aantal downloads: 453  –  bestandsgrootte: 25 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 9960bbf6706f55b8ab9fb9695b70f5aa
SHA1: 94882956705acb65936e6889ac8b3da716dbb823
SHA256: c83ce02eac80444612b8498dbafe54c6b036abc630be06965ba7d697a780e341


Etappe overzicht:

etappe 1: Hoek van Holland - Maasland
etappe 2: Maasland - Geervliet
etappe 3: Geervliet - Rhoon
etappe 4: Rhoon - Rijsoord
etappe 5: Rijsoord - Krimpen aan de Lek
etappe 6: Krimpen aan de Lek - Bergambacht
etappe 7: Bergambacht - Ameide
etappe 8: Ameide - Hei- en Boeicop
etappe 9: Hei- en Boeicop - Acquoy
etappe 10: Acquoy - Tricht
etappe 11: Tricht - Tiel
etappe 12: Tiel - Dodewaard
etappe 13: Dodewaard - Oosterhout
etappe 14: Oosterhout - Kranenburg
etappe 15: Kranenburg - Kleef


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *