Grote Rivierenpad: Maasland – Geervliet

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Grote Rivierenpad: Maasland – Geervliet
provincie:Zuid-Holland
afstand:17.8 km
gelopen:Augustus 2013
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 6: Grote Rivierenpad
etappe nummer:2e etappe
bron:Wandelgids Grote Rivierenpad
coördinaten start:51.93904, 4.27300
startpunt:
Verrassend mooie route op de scheidslijn tussen Europoort en Botlek waarbij het vooral gaat om de contrasten (schaalverschillen). Contrast tussen de menselijke maat in dorpjes als Maasland en Zwartewaal en de industrie op Europoort en Botlek. Contrast tussen kleine vaarten in bv Maassluis en het vervolgens oversteken van de Nieuwe Waterweg, het Calandkanaal, het Hartelkanaal en het Brielse Meer. Echte natuur zal je tijdens deze route niet tegenkomen maar toch lopen grote delen van de route door een groene omgeving. Ook verrassend was cafetaria "de Zon" in Zwartewaal waar ze naast een zeer vriendelijke bediening een portie friet nog gewoon op een bordje serveren ipv zo'n plasic wegwerpbakje, hulde! De markering van de route is op sommige punten echt slecht (zeker in de plaatsen Maasland, Maassluis, Heenvliet, Geervliet) waardoor ik toch een paar keer een klein stukje verkeerd was gelopen. Ook de GPS track van Wandelnet waarmee ik zelf heb gelopen wijkt hier en daar af van de markering. Onderstaande track klopt echter 100% met de huidige markering.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“02_Maasland_-_Geervliet.gpx”
aantal downloads: 434  –  bestandsgrootte: 25 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 1afe77dbbdaf8a62ac2dc44a2211ec20
SHA1: fd3cd05626155c9158826942543afa88316b9064
SHA256: 6d008017841258a766fdb3fc95306cad96e560a834179364d133a97d08bc08b0


Etappe overzicht:

etappe 1: Hoek van Holland - Maasland
etappe 2: Maasland - Geervliet
etappe 3: Geervliet - Rhoon
etappe 4: Rhoon - Rijsoord
etappe 5: Rijsoord - Krimpen aan de Lek
etappe 6: Krimpen aan de Lek - Bergambacht
etappe 7: Bergambacht - Ameide
etappe 8: Ameide - Hei- en Boeicop
etappe 9: Hei- en Boeicop - Acquoy
etappe 10: Acquoy - Tricht
etappe 11: Tricht - Tiel
etappe 12: Tiel - Dodewaard
etappe 13: Dodewaard - Oosterhout
etappe 14: Oosterhout - Kranenburg
etappe 15: Kranenburg - Kleef


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *