Grote Rivierenpad: Rhoon – Rijsoord

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Grote Rivierenpad: Rhoon – Rijsoord
provincie:Zuid-Holland
afstand:20.0 km
gelopen:Augustus 2013
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 6: Grote Rivierenpad
etappe nummer:4e etappe
bron:Wandelgids Grote Rivierenpad
coördinaten start:51.85922, 4.41942
startpunt:
Deze etappe begint erg mooi met de Rhoonse en Carnisse Grienden en de Oude Maas. Onderweg kom je langs de Oude Maasheuvel en ook al loopt de route hier niet overheen is het zeker de moeite waard om deze land-mark te beklimmen en bovenaan van het uitzicht te genieten. De markering op deze etappe is, in tegenstelling tot de voorgaande routes, goed te volgen. Echter bij de ingang van de Carnisse Grienden (Truus Visscherpad) staat een rommelig bord dat aangeeft dat de bruggen in de Carnisse Grienden ivm werkzaamheden tot half september 2013 niet aanwezig zijn. Van enig alternatief voor de Grote Rivierenpadlopers is echter geen sprake, het lijkt er sterk op dat de eigenaar/beheerder van het gebied er niet van op de hoogte is dat er een LAW route door de grienden loopt. Omdat ik toch de Carnisse Grienden wilde beleven heb ik ondanks het bord het Truus Visscherpad gevolgd tot de niet aanwezige brug. Vanaf daar als alternatieve route het pad rechtdoor blijven volgen en vervolgens voorbij de Carnisse Grienden het Grote Rivierenpad teruggelopen, de Grienden in, tot de verdwenen brug. Vanaf daar het zelfde pad weer teruggelopen tot voorbij de Grienden. De route wordt hierdoor wel een kleine 2 kilometer langer.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“04_Rhoon_-_Rijsoord.gpx”
aantal downloads: 415  –  bestandsgrootte: 24 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: d911b94e80ebaf07d8380e758d0e1fa0
SHA1: 0daee3386211015bd2d3958614d428bfc11d421d
SHA256: 4e84b5bdd4e968239e91fead9594d66bd44ea4418e22785fca5c43b31aa86aaa


Etappe overzicht:

etappe 1: Hoek van Holland - Maasland
etappe 2: Maasland - Geervliet
etappe 3: Geervliet - Rhoon
etappe 4: Rhoon - Rijsoord
etappe 5: Rijsoord - Krimpen aan de Lek
etappe 6: Krimpen aan de Lek - Bergambacht
etappe 7: Bergambacht - Ameide
etappe 8: Ameide - Hei- en Boeicop
etappe 9: Hei- en Boeicop - Acquoy
etappe 10: Acquoy - Tricht
etappe 11: Tricht - Tiel
etappe 12: Tiel - Dodewaard
etappe 13: Dodewaard - Oosterhout
etappe 14: Oosterhout - Kranenburg
etappe 15: Kranenburg - Kleef


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *