Grote Rivierenpad: Tricht – Tiel

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Grote Rivierenpad: Tricht – Tiel
provincie:Gelderland
afstand:20.8 km
gelopen:Oktober 2013
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 6: Grote Rivierenpad
etappe nummer:11e etappe
bron:Wandelgids Grote Rivierenpad
coördinaten start:51.88260, 5.27174
startpunt:
Dit is een etappe welke ik met gemengde gevoelens heb gelopen, je loopt door het rivierenlandschap maar de grote rivieren of de Linge zijn in geen velden of wegen te bekennen (ja je steekt de Linge twee maal over). De eerste helft van de route verloopt rustig, voornamelijk via grasbanen loop je naar Buren. Vanaf Buren loop je voornamelijk over asfalt naar Tiel. Op dit stuk van de route is het druk met auto's en fietsers. De laatste kilometers van Zoelen naar Tiel zijn ronduit vervelend, erg veel autoverkeer en het uitzicht wordt beperkt door bebouwing, de A15 en de Betuweroute. Dat ik de route vanaf Buren al middels andere route's had gelopen zal hier misschien ook wel een rol bij spelen. Jammer dat de diverse gemeenten de Linge recreatief niet beter gebruiken. Bijna nergens loopt er een voet- of fietspad direct langs deze rivier. Daar waar je de rivier wel volgt zit er altijd een weiland of boomgaard tussen jou en de rivier.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (3 beoordelingen, gemiddeld: 2,67 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“11_Tricht_-_Tiel.gpx”
aantal downloads: 479  –  bestandsgrootte: 25 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 2e0f421d60a89e0dd4e72c0e8048bbc3
SHA1: fe4ca0c92bd2fa575f2d6e7d8d43cc52ee988ddb
SHA256: 6532d448adad77bd842ec4680ef0ecb7059c7c9d4a6e48d3003c1145c156f254

Op station Tiel vertrekken de treinen voor het grootste gedeelte van de dag maar eens per uur.

Etappe overzicht:

etappe 1: Hoek van Holland - Maasland
etappe 2: Maasland - Geervliet
etappe 3: Geervliet - Rhoon
etappe 4: Rhoon - Rijsoord
etappe 5: Rijsoord - Krimpen aan de Lek
etappe 6: Krimpen aan de Lek - Bergambacht
etappe 7: Bergambacht - Ameide
etappe 8: Ameide - Hei- en Boeicop
etappe 9: Hei- en Boeicop - Acquoy
etappe 10: Acquoy - Tricht
etappe 11: Tricht - Tiel
etappe 12: Tiel - Dodewaard
etappe 13: Dodewaard - Oosterhout
etappe 14: Oosterhout - Kranenburg
etappe 15: Kranenburg - Kleef


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *