Pieterpad: Strabeek – Sint Pietersberg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Pieterpad: Strabeek – Sint Pietersberg
provincie:Limburg
afstand:15.9 km
gelopen:Augustus 2013
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 9: Pieterpad
etappe nummer:26e etappe
bron:Wandelgids Pieterpad
coördinaten start:50.87153, 5.81613
Vandaag de laatste etappe van het Pieterpad gelopen, Vanaf Strabeek direct een mooi landschap langs de Geul richting Maastricht. De horeca bij Terblijt is alleen in het weekend open maar in Bemelen zit net buiten de route gelukkig ook een cafe. Net als de afgelopen drie dagen hebben ze ook hier helaas geen vlaai voor bij de koffie. Bij het station van Maastricht ontbreekt de markering richting de Sint Servaasbrug maar met het boekje kom je er toch goed uit. Het is druk in Maastricht en we lopen er daarom maar snel doorheen. Net buiten Maastricht begint de klim naar de Sint Pietersberg. Halfverwege staan er opeens hekken over de weg heen en is aannemer "van Boekel" bezig met de aanleg van een rotonde. Jammer genoeg maakt deze aannemer zich niet zo druk over die paar Pieterpadlopers want een alternatieve route cq. omleiding mag je als wandelaar zelf bedenken (en dan is hun motto bedenken, bespreken, bouwen... ze dachten er alleen niet aan dat een Pieterpadwandelaar een bordje voor de omleiding wel op prijs zou stellen). Op goed geluk slaan we linksaf en even later komen we gelukkig weer op de juiste route. Via de afgravingen van de ENCI staan we even later bij het eindpunt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (5 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“26_Strabeek_-_St._Pietersberg.gpx”
aantal downloads: 1198  –  bestandsgrootte: 21 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 6eae80f5e1104aeac29285f6e39b60e4
SHA1: 0b471704036a2ec661959e8b913b54ddad1e2719
SHA256: 169957a1bac40f0112809a47d309be2242b1bea36171be87e60b026e62de6dc3


Etappe overzicht:

etappe 1: Pieterburen - Ganwerd
etappe 2: Ganwerd - Haren
etappe 3: Haren - Zuidlaren
etappe 4: Zuidlaren - Rolde
etappe 5: Rolde - Schoonloo
etappe 6: Schoonloo - Sleen
etappe 7: Sleen - Coevorden
etappe 8: Coevorden - Hardenberg
etappe 9: Hardenberg - Ommen
etappe 10: Ommen - Hellendoorn
etappe 11: Hellendoorn - Holten
etappe 12: Holten - Laren
etappe 13: Laren - Vorden
etappe 14: Vorden - Zelhem
etappe 15: Zelhem - Braamt
etappe 16: Braamt - Millingen aan de Rijn
etappe 17: Millingen aan de Rijn - Groesbeek
etappe 18: Groesbeek - Gennep
etappe 19: Gennep - Vierlingsbeek
etappe 20: Vierlingsbeek - Swolgen
etappe 21: Swolgen - Venlo
etappe 22: Venlo - Swalmen
etappe 23: Swalmen - Montfort
etappe 24: Montfort - Sittard
etappe 25: Sittard - Strabeek
etappe 26: Strabeek - Sint Pietersberg


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

2 gedachten over “Pieterpad: Strabeek – Sint Pietersberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *