Streekpad Nijmegen: Wijchen – Grave

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Streekpad Nijmegen: Wijchen – Grave
provincie:Gelderland
afstand:19.5 km
gelopen:November 2013
soort wandeling:Streekpad
naam wandeling:Streekpad 3: Streekpad Nijmegen
etappe nummer:3e etappe
bron:Wandelgids Streekpad Nijmegen
coördinaten start:51.81149, 5.73035
startpunt:
Het was vandaag erg mistig waardoor de belevingswereld vaak niet ruimer dan 100 meter was. Een mooie ervaring maar van vergezichten en eindeloze landschappen was vandaag geen spraken. De route begint vanaf station Wijchen met ruim 1 km naar het startpunt van de etappe. Vervolgens loop je redelijk snel Wijchen uit. Wat in de vorige etappe en ook vandaag weer opvalt is dat je als voetganger niet in een rechte lijn door Wijchen kunt lopen. Om de één of andere reden stoppen voetpaden steeds om onbegrijpelijke redenen en moet je een stuk omlopen om aan de andere kant van de weg het voetpad of het trottoir weer op te pikken. Enkele meters verder stopt het trottoir vervolgens weer en begint het spel opnieuw. Dit maakt Wijchen niet echt een vriendelijke plaats voor wandelaars. Bijna de gehele route loop je over asfaltwegen maar het verkeer op deze etappe is zo rustig dat dit niet hinderlijk is. Via Niftrik, Ravenstein en Neerloon loop je richting Keent. Hier wordt het gebied flink op de schop genomen waardoor de markering grotendeels ontbreekt. Ik verwacht dat de route hier wordt aangepast aan de vele nieuw aangelegde wandel- en fietspaden. Voorbij Keent is het nog een klein (en langs de Hertogswetering erg modderig) stukje naar Grave.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“03_Wijchen_-_Grave.gpx”
aantal downloads: 415  –  bestandsgrootte: 30 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 905fe71955a67d628a8e4f81678aa705
SHA1: 28c2ebff6840c8f9f0fd4b777762c6ce3e338d20
SHA256: d1fb90c6e97b87455cd851190ea35b3cfe288ddb31a044c0520f27a99ecf7715


Etappe overzicht:

etappe 1: Nijmegen - Deest
etappe 2: Deest - Wijchen
etappe 3: Wijchen - Grave
etappe 4: Grave - Malden
etappe 5: Malden - Plasmolen
etappe 6: Plasmolen - Wyler (D)
etappe 7: Wyler (D) - Nijmegen


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *