Streekpad Nijmegen: Nijmegen – Deest

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Streekpad Nijmegen: Nijmegen – Deest
provincie:Gelderland
afstand:19.0 km
gelopen:Oktober 2013
soort wandeling:Streekpad
naam wandeling:Streekpad 3: Streekpad Nijmegen
etappe nummer:1e etappe
bron:Wandelgids Streekpad Nijmegen
coördinaten start:51.84370, 5.85259
downloads: 1641 ( gpx: 1638 | kml: 3 )
Mooie etappe over rustige dijken door het rivierengebied ten westen van Nijmegen. Tot aan de A50 lopen Mariapad en Streekpad Nijmegen vrijwel gelijk op. De markering op deze eerste etappe ontbreekt bijna overal. Dit zal deels komen door de vele gebiedsveranderingen (nieuwe fietspad Waalbanddijk, nieuwe Waalbrug (de Oversteek), verbreding A50). Met de wandelgids kom je er echter goed uit. Vergeet niet om vooraf de routewijzigingen op wandelnet.nl te lezen want de wandelgids is alweer van 1999 (correctie, mijn wandelgids is van 1999, er is in 2009 een nieuwe druk verschenen, zie ook de reactie hieronder). Vanaf het eindpunt in Deest is het nog ruim 1 km doorlopen naar de van Heemstraweg om aldaar de bus naar Nijmegen te nemen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 3,50 uit 5)
Laden...

Belangrijke informatie:
Beste bezoeker, het is meer dan 10 jaar geleden dat wij deze route hebben gelopen. Er is een reële kans dat de situatie ter plaatse inmiddels is veranderd. Wij adviseren u om vooraf de actualiteit van deze route te controleren.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “01_Nijmegen_-_Deest.gpx”
aantal downloads: 1638  –  bestandsgrootte: 22,21 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: e33b749b4c78ed4df290c68f0d08ea10
SHA1: 7e7e95da209bf5c0607418a088a3447df61e98d2
SHA256:8986dfb27631141790061d46444f6f4da20c7fbee9edff50dee10c160b61fa0c
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “01_Nijmegen_-_Deest.kml”
aantal downloads: 3
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Nijmegen - Deest
etappe 2: Deest - Wijchen
etappe 3: Wijchen - Grave
etappe 4: Grave - Malden
etappe 5: Malden - Plasmolen
etappe 6: Plasmolen - Wyler (D)
etappe 7: Wyler (D) - Nijmegen


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

2 gedachten over “Streekpad Nijmegen: Nijmegen – Deest

 1. Beste Michel,

  Naar aanleiding van je beschrijving van het traject Nijmegen – Deest van het Streekpad Nijmegen het volgende: Het boekje wat je moet gebruiken is het boekje uit 2009.
  Omdat er een nieuwe brug over de Waal is bijgekomen zijn er de laatste jaren veel veranderingen aan de route geweest. Deze hebben allemaal op de site van Wandelnet gestaan. Ik heb dit traject zondag 1 december 2013 gecontroleerd en aangepast waar nodig. Je moet uiteraard de wijzigingen, genoemd op de site van Wandelnet, meenemen. Dit traject is goed gemarkeerd. Ik moet alleen in het bosje ‘De Roodslag’ ter verduidelijking een enkele markering op bomen verven (markeren d.m.v. schroeven/spijkers op bomen is verboden) maar dit stukje is ook goed te lopen. Groet, Jaap Stoeller.

  • Hallo Jaap,

   Bedankt voor je reactie en voor de aanpassingen (waar nodig). Ik heb gelopen met de wandelgids 1999 en de aanpassingen en GPS-track op/van Wandelnet. Door goed de beschrijvingen te lezen en de GPS te volgen kom je er wel uit maar als ik dan ter ondersteuning de markering wilde gebruiken was deze regelmatig niet te vinden (althans ik kon deze niet overal vinden). Fijn dat er vrijwilligers zoals jij zijn die actief monitoren hoe wandelaars de route beleven en indien nodig de route controleren.

   Bedankt.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *