Trekvogelpad: Bergen aan Zee – Alkmaar

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Trekvogelpad: Bergen aan Zee – Alkmaar
provincie:Noord-Holland
afstand:22.9 km
gelopen:Mei 2014
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 2: Trekvogelpad
etappe nummer:1e etappe
bron:Wandelgids Trekvogelpad
coördinaten start:52.66024, 4.63043
downloads: 1789 ( gpx: 1771 | kml: 18 )
Een prachtige eerste etappe van deze lange-afstands-wandeling. De route begint over het strand bij Bergen aan Zee. Gelukkig was het nog vroeg in het voorjaar en midden in de week want op een stranddag is de kuststrook daar een behoorlijke kermis. Na een kleine kilometer verlaat je het strand om door het prachtige duingebied de route te vervolgen richting Egmond aan den Hoef. Vanaf hier wordt het duingebied verlaten en loop je door de weilanden, over grasdijkjes, richting Alkmaar. Sommige delen van dit traject zijn in het broedseizoen gesloten, in de wandelgids vind je een alternatieve route. Doorgaans zijn de routes door de steden vervelende stukken langs industrie en woonwijken, Alkmaar is daar gelukkig een uitzondering op, via met groen omgeven fietspaden en een parkachtige omgeving loop je naar het centrum van Alkmaar. In het centrum volg je grotendeels de met groen omgeven singel. Alleen de laatste kilometer naar het station loop je tussen de huizen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (8 beoordelingen, gemiddeld: 3,75 uit 5)
Laden...

Voor de eerste 10 km door het Duingebied is een dagkaart nodig. Volgens de website van PWN staat bij diverse ingangen een betaalautomaat. Helaas staat deze automaat niet bij de ingang voor Trekvogelpad wandelaars (of deze is zeer zorgvuldig verstopt). Volgens de wandelgids is een dagkaart ook verkrijgbaar bij Het Zeehuis. Ik gokte op een betaalautomaat bij de ingang maar kon pas na 4 kilometer een kaartje kopen (kruispunt Trekvogelpad met de Zeeweg. Ik (en ik was absoluut niet de enigste) heb de eerste kilometers dus helaas illegaal door het duingebied moeten lopen. Jammer dat bij de ingang niet duidelijk is aangegeven waar je de dagkaart kan kopen.Belangrijke informatie:
Beste bezoeker, het is meer dan 10 jaar geleden dat wij deze route hebben gelopen. Er is een reële kans dat de situatie ter plaatse inmiddels is veranderd. Wij adviseren u om vooraf de actualiteit van deze route te controleren.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “01_Bergen_aan_Zee_-_Alkmaar.gpx”
aantal downloads: 1771  –  bestandsgrootte: 40,95 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: e7bbba6952395018e778ba47c8f26b68
SHA1: afe716b0c1cb0b62ab367c1a97b4835db03c70be
SHA256:60d677a1fae5e9c514635058e0cbb218bbcc815b306c70c821184de57a867870
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “01_Bergen_aan_Zee_-_Alkmaar.kml”
aantal downloads: 18
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Bergen aan Zee - Alkmaar
etappe 2: Alkmaar - Noordeinde
etappe 3: Noordeinde - Haaldersbroek
etappe 4: Haaldersbroek - Landsmeer
etappe 5: Landsmeer - Ransdorp
etappe 6: Ransdorp - Amsterdam (Gaasperpark)
etappe 7: Amsterdam (Gaasperpark) - Naarden
etappe 8: Naarden - Hilversum (Laren)
etappe 9: Hilversum (Laren) - Pijnenburg (Lage Vuursche)
etappe 10: Pijnenburg (Lage Vuursche) - Austerlitz
etappe 11: Austerlitz - Langbroek
etappe 12: Langbroek - Elst
etappe 13: Elst - Rhenen
etappe 14: Rhenen - Ede
etappe 15: Ede - Otterlo
etappe 16: Otterlo - Hoenderloo
etappe 17: Hoenderloo - Loenen
etappe 18a: Loenen - Brummen
etappe 18b: Brummen - Wichmond
etappe 19: Wichmond - Ruurlo
etappe 20: Ruurlo - Eibergen
etappe 21: Eibergen - Haaksbergen
etappe 22: Haaksbergen - Usselo
Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *