Trekvogelpad: Brummen – Wichmond

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Trekvogelpad: Brummen – Wichmond
provincie:Gelderland
afstand:11.9 km
gelopen:Februari 2015
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 2: Trekvogelpad
etappe nummer:18.2e etappe
bron:Wandelgids Trekvogelpad
coördinaten start:52.09078, 6.14703
startpunt:
Het tweede deel van de 18e etappe start bij treinstation Brummen om vervolgens door dit plaatsje richting de rivier de IJssel te lopen. Bij de veerpont aangekomen hebben we een prachtig uitzicht over de rivier, het is hoog water, bijna windstil en zonnig. Wat een prachtig landschap. Vanaf de IJssel vervolgen we onze tocht door het (museum)stadje Bronkhorst. Met zijn 157 inwoners en 38 rijksmonumenten waan je je even in het verleden. Vanaf Bronkhorst gaat de route over rustige wegen en langs schouwpaden richting Wichmond. Ik kan mij nog herinneren dat wij ons een paar jaar geleden over het schouwpad langs de Baakse Beek een weg moest banen door manshoog onkruid, vandaag is het schouwpad prima te belopen. Na een kleine 12 kilometer eindigt de route in Wichmond. Ik maak zelden reclame op deze site maar eetcafe D'n Olde Kriet (in Wichmond) verdient toch echt een compliment voor zijn service en gastvrijheid.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“18b_Brummen_Wichmond.gpx”
aantal downloads: 388  –  bestandsgrootte: 12 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5:
SHA1:
SHA256:

De veerpont tussen Brummen en Bronkhorst vaart dagelijks maar het is verstandig om voor aanvang toch even de vertrektijden te controleren op de website van de gemeente Brummen. Vanuit het eindpunt Wichmond rijdt er door de week ieder half uur een bus naar of Zutphen of Vorden. In het weekend is dit een belbus welke om het uur vertrekt.

Etappe overzicht:

etappe 1: Bergen aan Zee - Alkmaar
etappe 2: Alkmaar - Noordeinde
etappe 3: Noordeinde - Haaldersbroek
etappe 4: Haaldersbroek - Landsmeer
etappe 5: Landsmeer - Ransdorp
etappe 6: Ransdorp - Amsterdam (Gaasperpark)
etappe 7: Amsterdam (Gaasperpark) - Naarden
etappe 8: Naarden - Hilversum (Laren)
etappe 9: Hilversum (Laren) - Pijnenburg (Lage Vuursche)
etappe 10: Pijnenburg (Lage Vuursche) - Austerlitz
etappe 11: Austerlitz - Langbroek
etappe 12: Langbroek - Elst
etappe 13: Elst - Rhenen
etappe 14: Rhenen - Ede
etappe 15: Ede - Otterlo
etappe 16: Otterlo - Hoenderloo
etappe 17: Hoenderloo - Loenen
etappe 18a: Loenen - Brummen
etappe 18b: Brummen - Wichmond
etappe 19: Wichmond - Ruurlo
etappe 20: Ruurlo - Eibergen
etappe 21: Eibergen - Haaksbergen
etappe 22: Haaksbergen - Usselo


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2015) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

2 gedachten over “Trekvogelpad: Brummen – Wichmond

  1. Wij zijn ook al zo n 2 jaar deze route aan het lopen met zijn 2 en zitten nu op het laatste stuk en dat is dan een stuk van 80 kilometer en in molenhoek kunnen we maar geen slaapplaats vinden voor een beetje kleine prijs, maar ik kom er we uit wij doen al enigen jaren deze paden mijn maat is 53 jaar en ik ben bijna 70 jaar maar voel me zeer goed. in 2010 ben ik van Haarlem naar Santiago gelopen en in 2012 heb ik het nog maar een keer gedaan in 2010 deed ik er 90 dagen over en in 2012 4 en halve maand ik hoop het nog lang vol te houden, maar ga geen groten tochten meer lopen, mijn vrouw vind het niet zo gezelig, groeten van A J M van den bos

    • Bedankt voor je berichtje. Welke Molenhoek bedoel je? De Molenhoek welke ik ken ligt tussen Malden en Mook maar daar loopt het trekvogelpad niet langs. Zelf loop ik de LAW routes als dagetappe, vaak met het openbaar vervoer naar het startpunt en vervolgens met het openbaar vervoer weer terug. Dat is meestal prima te doen. Is er geen goedkope overnachting in de buurt kan je meestal wel de bus of trein pakken naar een andere plaats?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *