Trekvogelpad: Landsmeer – Ransdorp

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Trekvogelpad: Landsmeer – Ransdorp
provincie:Noord-Holland
afstand:19.5 km
gelopen:Juni 2014
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 2: Trekvogelpad
etappe nummer:5e etappe
bron:Wandelgids Trekvogelpad
coördinaten start:52.42605, 4.91133
De vijfde etappe van het trekvogelpad kenmerkt zich (weer) door 100% asfalt. Ook op deze etappe kom je meer huizen dan (trek)vogels tegen. Vanuit Landsmeer volgt eerst een redelijk rustig fietspad door het landschap. Echter net voor "Het Schouw" wordt de bebouwing weer opgezocht. Na de oversteek met het veerpontje en het kruisen van de N235 zou, indien het pad niet gesloten zou zijn (broedseizoen 15 maart-1 juli) het Laarzenpad dwars door de weilanden genomen kunnen worden. Helaas ben ik 1 week te vroeg en zit er niets anders op dan te kiezen voor het lopen van het achteraf zeer vervelende stuk (3.4 km) langs de Broekervaart. Vanaf Broek in Waterland vervolg je de route over een kaarsrechte weg naar Zuiderwoude waar de weg eindelijk wat smaller wordt en je van de rust kunt gaan genieten. Net voor Ransdorp echter weer een kaarsrecht stuk van enkele kilometers.
 
De bus vanuit Ransdorp rijdt de eerste vijf kilometer dezelfde route als het trekvogelpad zodoende kan je gelijk zien waar je de volgende etappe mag lopen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“05_Landsmeer_-_Ransdorp.gpx”
aantal downloads: 561  –  bestandsgrootte: 22 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 7dd020bef1d29a52589e2471a0b257e9
SHA1: 84e690a62c0ce66ad34e87fa658ae82074cab80f
SHA256: 77f9554d587c25956335d59a2dda2915a8ba2d8b0dceb4ef271faf056383bbbd

Let op: Lijn 30 vanuit Ransdorp richting Amsterdam rijdt niet in de weekenden. Raadpleeg vooraf de reisinformatie. Eventueel kan je doorlopen richting Amsterdam, bushalte Volkstuin (Zuiderzeeweg), de route wordt dan 2.2 km langer.
 
Na ongeveer 5 km steek je bij Het Schouw het Noordhollands Kanaal over. Het veer vaart het gehele jaar maar check dit voor de zekerheid op www.voetveren.nl.
 

Etappe overzicht:

etappe 1: Bergen aan Zee - Alkmaar
etappe 2: Alkmaar - Noordeinde
etappe 3: Noordeinde - Haaldersbroek
etappe 4: Haaldersbroek - Landsmeer
etappe 5: Landsmeer - Ransdorp
etappe 6: Ransdorp - Amsterdam (Gaasperpark)
etappe 7: Amsterdam (Gaasperpark) - Naarden
etappe 8: Naarden - Hilversum (Laren)
etappe 9: Hilversum (Laren) - Pijnenburg (Lage Vuursche)
etappe 10: Pijnenburg (Lage Vuursche) - Austerlitz
etappe 11: Austerlitz - Langbroek
etappe 12: Langbroek - Elst
etappe 13: Elst - Rhenen
etappe 14: Rhenen - Ede
etappe 15: Ede - Otterlo
etappe 16: Otterlo - Hoenderloo
etappe 17: Hoenderloo - Loenen
etappe 18a: Loenen - Brummen
etappe 18b: Brummen - Wichmond
etappe 19: Wichmond - Ruurlo
etappe 20: Ruurlo - Eibergen
etappe 21: Eibergen - Haaksbergen
etappe 22: Haaksbergen - Usselo


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *