Trekvogelpad: Otterlo – Hoenderloo

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Trekvogelpad: Otterlo – Hoenderloo
provincie:Gelderland
afstand:17.8 km
gelopen:December 2014
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 2: Trekvogelpad
etappe nummer:16e etappe
bron:Wandelgids Trekvogelpad
coördinaten start:52.08661, 5.77706
startpunt:
De 16e etappe van het trekvogelpad volgt grotendeels de zelfde route als etappe 2 van het Veluwe Zwerfpad. Eind december 2013 heb ik deze route als onderdeel van het Veluwe Zwerfpad vanuit Hoenderloo naar Otterlo gelopen, vandaag, bijna een jaar later loop ik deze etappe vanuit Otterlo richting Hoenderloo. Vandaag valt vooral de rust in het park op, schreef ik een jaar geleden nog dat het traject tussen het bezoekerscentrum en het jachthuis druk belopen werd (kerstvakantie), vandaag kom ik nog geen handvol wandelaars tegen. Tot aan het jachthuis is de route door het park gevarieerd en valt er volop te genieten van de variatie in landschap en uitzicht. De laatste kilometers vanaf het jachthuis tot aan de uitgang in Hoenderloo is wat saaier en loopt over opvallend slechtere paden. Park de Hoge Veluwe richt zijn aandacht toch vooral op automobilsten en fietsers, voor hen zijn er prima paden en volop voorzieningen, als wandelaar tref je deze voorzieningen voornamelijk aan rondom het Kröller-Müller museum, het bezoekerscentrum en jachthuis Sint Hubertus. Op de rest van de route zijn bv bankjes niet of bijna niet aanwezig. Voor een entreeprijs van euro 8,40 welke het park aan wandelaars vraagt zou het niet misplaatst zijn om ook voor deze groep met goede voorzieningen te komen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“16_Otterlo_-_Hoenderloo.gpx”
aantal downloads: 369  –  bestandsgrootte: 30 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 006d9e9cb88793d2983c8525a105bdc4
SHA1: 885d843a6e6a0997a71b157dabe698a56194898e
SHA256: dda471cbcd60bb21af596ba19dec833ee01c85bd8468ccd71c1205af8d5d3176

Voor Park de Hoge Veluwe is een entreebewijs nodig. December 2014 kost een entreekaart voor een volwassene euro 8.40. Kijk voor vertrek ook naar de openingstijden van het park. In september is een deel van de route niet toegankelijk ivm de bronstijd, eventueel kan een alternatief traject gelopen worden.

Etappe overzicht:

etappe 1: Bergen aan Zee - Alkmaar
etappe 2: Alkmaar - Noordeinde
etappe 3: Noordeinde - Haaldersbroek
etappe 4: Haaldersbroek - Landsmeer
etappe 5: Landsmeer - Ransdorp
etappe 6: Ransdorp - Amsterdam (Gaasperpark)
etappe 7: Amsterdam (Gaasperpark) - Naarden
etappe 8: Naarden - Hilversum (Laren)
etappe 9: Hilversum (Laren) - Pijnenburg (Lage Vuursche)
etappe 10: Pijnenburg (Lage Vuursche) - Austerlitz
etappe 11: Austerlitz - Langbroek
etappe 12: Langbroek - Elst
etappe 13: Elst - Rhenen
etappe 14: Rhenen - Ede
etappe 15: Ede - Otterlo
etappe 16: Otterlo - Hoenderloo
etappe 17: Hoenderloo - Loenen
etappe 18a: Loenen - Brummen
etappe 18b: Brummen - Wichmond
etappe 19: Wichmond - Ruurlo
etappe 20: Ruurlo - Eibergen
etappe 21: Eibergen - Haaksbergen
etappe 22: Haaksbergen - Usselo


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *