Trekvogelpad: Ransdorp – Amsterdam (Gaasperpark)

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Trekvogelpad: Ransdorp – Amsterdam (Gaasperpark)
provincie:Noord-Holland
afstand:19.6 km
gelopen:Juli 2014
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 2: Trekvogelpad
etappe nummer:6e etappe
bron:Wandelgids Trekvogelpad
coördinaten start:52.39245, 4.99450
startpunt:
Mooie, zeer gevarieerde route langs de randen van Amsterdam. Deze etappe start in Ransdorp waar allereerst de kerktoren is beklommen om van het uitzicht op de omgeving te genieten. Vanuit Ransdorp een redelijk saai stukje over het fietspad naar Durgerdam om aldaar de weg over de dijk langs het Buiten-IJ te vervolgen richting de Oranjesluizen. Op deze eerste 5 kilometer veel contrasten tussen stad en natuur, tussen dorp en industrie en mooie uitzicht op bruggen, tunnels en andere kunstwerken. De tocht gaat verder over het Zeeburgereiland, waar braakliggend terrein, kleine industrie, een camping en jachthavens elkaar afwisselen. Vanaf hier een mooi zicht op de Enneüs Heermabrug en de moderne architectuur op het Steigereiland. Via de Nesciobrug steek je het Amsterdam-Rijnkanaal over naar Diemen Noord om vervolgens het kanaal in zuidelijke richting te volgen. Een klein stukje tussen Diemen Noord en het Diemerbos is wat minder interresant maar na een paar minuten verlaat je de weg alweer om het Diemerbos in te lopen. Via het Diemerbos en de Bijlmerweide kom je in de Bijlmer uit. Vanwege de verbreding van de A9 dien je vanuit de Bijlmerweide een omleiding te volgen, welke overigens keurig is aangegeven. De etappe eindigd in het Gaasperpark. Mede door de omleiding is het vervolgens even zoeken naar een mogelijkheid om bij een bushalte te komen (welke een kleine 600 meter verderop ligt). Ook deze etappe is weer bijna geheel verhard.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“06_Ransdorp_-_Amsterdam_Gaasperpark.gpx”
aantal downloads: 392  –  bestandsgrootte: 27 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 689f21f1114615dee2212474c59a53f9
SHA1: aadf2c667570d6f84d2fcba4bfea999341c7e0c8
SHA256: e4231eb28b838851b1bca6cd4d66d613388986676f9c056f4243695f308997b8


Etappe overzicht:

etappe 1: Bergen aan Zee - Alkmaar
etappe 2: Alkmaar - Noordeinde
etappe 3: Noordeinde - Haaldersbroek
etappe 4: Haaldersbroek - Landsmeer
etappe 5: Landsmeer - Ransdorp
etappe 6: Ransdorp - Amsterdam (Gaasperpark)
etappe 7: Amsterdam (Gaasperpark) - Naarden
etappe 8: Naarden - Hilversum (Laren)
etappe 9: Hilversum (Laren) - Pijnenburg (Lage Vuursche)
etappe 10: Pijnenburg (Lage Vuursche) - Austerlitz
etappe 11: Austerlitz - Langbroek
etappe 12: Langbroek - Elst
etappe 13: Elst - Rhenen
etappe 14: Rhenen - Ede
etappe 15: Ede - Otterlo
etappe 16: Otterlo - Hoenderloo
etappe 17: Hoenderloo - Loenen
etappe 18a: Loenen - Brummen
etappe 18b: Brummen - Wichmond
etappe 19: Wichmond - Ruurlo
etappe 20: Ruurlo - Eibergen
etappe 21: Eibergen - Haaksbergen
etappe 22: Haaksbergen - Usselo


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *