Veluwe Zwerfpad: Arnhem – Hoenderloo

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Veluwe Zwerfpad: Arnhem – Hoenderloo
provincie:Gelderland
afstand:21.4 km
gelopen:December 2013
soort wandeling:Streekpad
naam wandeling:Streekpad 16: Veluwe Zwerfpad
etappe nummer:1e etappe
bron:Wandelgids Veluwe Zwerfpad
coördinaten start:51.98363, 5.89947
downloads: 2071 ( gpx: 2068 | kml: 3 )
De route start in het centrum van Arnhem maar al snel loop je via park Sonsbeek en park Zypendaal de stad uit. Beide parken zijn in het weekend erg in trek bij wandelaars dus voor een rustige beleving loop je hier bij voorkeur door de week. Via rustige wandelpaden loop je in een bosrijke omgeving naar de ingang van park de Hoge Veluwe (Schaarsbergen). Ik moet eerlijk toegeven dat park de Hoge Veluwe wat tegenvalt. Ik had er al eerder gelopen en het was mij toen niet opgevallen maar de wandelpaden lopen in de buurt van de doorgaande wegen en fietspaden. Ook al wandel je midden in de natuur, links en rechts rijden constant fietsers en auto's voorbij. En nog vervelender, alle wandelpaden waar ik op liep waren gecombineerde ruiter-wandelpaden. Grote stukken pad zijn kapotgereden door werkverkeer en kapotgelopen door paarden en regelmatig moet je een hink-stap-sprong uitvoeren om niet in de paardenpoep te trappen. Het park lijkt zich vooral te richten op fietsers en automobilisten. Voor hen zijn er overal voorzieningen zoals bankjes en bv bruggen maar als wandelaar moet je het zelf maar uitzoeken. Ik wist overigens niet dat de Hoge Veluwe zo nat kon zijn. Halfverwege de Heiweg staat een strook van 20 a 30 meter volledig onder water. Via een smalle strook aan de rand van de weg kan je een heel stuk hiervan droog afleggen maar halfverwege moet je toch een sprong van ruim één meter maken om de sokken droog te houden. Voor een park waarvoor je entree betaald hadden ze hier voor de wandelaars best een voorziening mogen treffen. Conclusie, de natuur is mooi maar qua voorzieningen en rust loop je even goed (en misschien nog wel beter) in de bossen rondom het park.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (3 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Voor Park de Hoge Veluwe is een entreebewijs nodig. December 2013 kost een entreekaart voor een volwassene euro 8.40. Kijk voor vertrek ook naar de openingstijden van het park.

Belangrijke informatie:
Beste bezoeker, het is meer dan 10 jaar geleden dat wij deze route hebben gelopen. Er is een reële kans dat de situatie ter plaatse inmiddels is veranderd. Wij adviseren u om vooraf de actualiteit van deze route te controleren.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “01_Arnhem_-_Hoenderloo.gpx”
aantal downloads: 2068  –  bestandsgrootte: 47,29 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: bb62af58e0abfc8061b9a6247cc46fcf
SHA1: 4827277912d5a683b48ac0d0df9338baacd402bc
SHA256:bfc1498fd99678b32f39ecbd3f1449fa64a9a60216f0271d4a1420842a4d004b
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “01_Arnhem_-_Hoenderloo.kml”
aantal downloads: 3
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Arnhem - Hoenderloo
etappe 2: Hoenderloo - Otterlo
etappe 3: Otterlo - Arnhem
etappe 4: Arnhem - Rozendaal
etappe 5: Rozendaal - Dieren
etappe 6: Dieren - Loenen
etappe 7: Loenen - Hoenderloo
etappe 8: Hoenderloo - Kootwijk
etappe 9: Kootwijk - Hoog Soeren
etappe 10: Hoog Soeren - Elspeet
etappe 11: Elspeet - Garderen
etappe 12: Garderen - Hoog Soeren
etappe 13: Hoog Soeren - Vaassen
etappe 14: Vaassen - Elspeet
etappe 15: Elspeet - Leuvenum
etappe 17+18: Putten – Garderen
etappe 18+19: Garderen - Otterlo
etappe 20: Otterlo - Lunteren
etappe 21: Lunteren - Wolfheze
etappe 22: Wolfheze - Wolfheze
etappe 23: Wolfheze - Arnhem

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *