Veluwe Zwerfpad: Dieren – Loenen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Veluwe Zwerfpad: Dieren – Loenen
provincie:Gelderland
afstand:19.6 km
gelopen:Januari 2014
soort wandeling:Streekpad
naam wandeling:Streekpad 16: Veluwe Zwerfpad
etappe nummer:6e etappe
bron:Wandelgids Veluwe Zwerfpad
coördinaten start:52.04471, 6.10304
Wederom een mooie en gevarieerde route van het Veluwe Zwerfpad. De route gaat bijna 20 kilometer door bossen, over heidevelden en het sprengengebied tussen Eerbeek en Loenen door het zeer rustige Nationaal Park Veluwezoom. Als toegift hebben we tijdens deze route volop kunnen genieten van het zeldzame natuurverschijnsel ijshaar, ook wel de baard van koning winter genoemd, wat onderweg volop aanwezig was. De markering is, net als de vorige etappe goed te volgen, Alleen tussen kilometer 7.1 t/m 9.2 lijkt de markering te ontbreken. Ook wijkt de route (volgens de markering in tegenovergestelde richting) hier af van de routebeschrijving in het boekje. Mijn GPS track volgt de routebeschrijving maar het is mogelijk dat de route hier aangepast is. Aan het eind van de etappe gaat de route door de schaapskooi Loenermark. Ik weet uit een wandeling van afgelopen jaar dat de schaapskooi in het lammerseizoen (eind januari - half maart) gesloten is voor publiek.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (5 beoordelingen, gemiddeld: 4,20 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“06_Dieren_-_Loenen.gpx”
aantal downloads: 429  –  bestandsgrootte: 47 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 897e7a1f3d9658b27c630f6374ec20bb
SHA1: 67a47001f685e54d0f53c09444ccbfb4c96cfd1c
SHA256: be3e10ef159aa686045b8259f51a9bfd09278c14784836f3b011f3977f76283b


Etappe overzicht:

etappe 1: Arnhem - Hoenderloo
etappe 2: Hoenderloo - Otterlo
etappe 3: Otterlo - Arnhem
etappe 4: Arnhem - Rozendaal
etappe 5: Rozendaal - Dieren
etappe 6: Dieren - Loenen
etappe 7: Loenen - Hoenderloo
etappe 8: Hoenderloo - Kootwijk
etappe 9: Kootwijk - Hoog Soeren
etappe 10: Hoog Soeren - Elspeet
etappe 11: Elspeet - Garderen
etappe 12: Garderen - Hoog Soeren
etappe 13: Hoog Soeren - Vaassen
etappe 14: Vaassen - Elspeet
etappe 15: Elspeet - Leuvenum
etappe 17+18: Putten – Garderen
etappe 18+19: Garderen - Otterlo
etappe 20: Otterlo - Lunteren
etappe 21: Lunteren - Wolfheze
etappe 22: Wolfheze - Wolfheze
etappe 23: Wolfheze - Arnhem

Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

2 gedachten over “Veluwe Zwerfpad: Dieren – Loenen

  1. Onlangs deze prachtige website van Michel Simons ontdekt. Hebben de wandeling gelopen met behulp van de gedownloade track. Heel mooie wandeling. Eerste deel wel erg veel bos. Later zeer afwisselend met mooie vergezichten.
    Routemarkering was in orde. Startpunt Burg. Bloemertraat in Dieren ( werkzaamheden an spoorwegovergang) is met enig omrijden goed te bereiken.
    Willen 4 sterren toekennen, maar hebben er per ongelukkig minder gegeven.
    Bedankt voor de zorgvuldige informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *