Veluwe Zwerfpad: Hoenderloo – Otterlo

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Veluwe Zwerfpad: Hoenderloo – Otterlo
provincie:Gelderland
afstand:13.2 km
gelopen:December 2013
soort wandeling:Streekpad
naam wandeling:Streekpad 16: Veluwe Zwerfpad
etappe nummer:2e etappe
bron:Wandelgids Veluwe Zwerfpad
coördinaten start:52.11794, 5.87180
downloads: 2042 ( gpx: 2037 | kml: 5 )
Deze tweede etappe van het Veluwe Zwerfpad heeft zijn start en eindpunt binnen de hekken van Park de Hoge Veluwe en loopt evenwijdig aan de zestiende etappe van het Trekvogelpad. Voor de tweede keer binnen één week naar de kassa van Park de Hoge Veluwe om voor euro 8,40 per persoon het park te mogen betreden. Net als de eerste etappe begint de wandeling over gecombineerde wandel-ruiterpaden. De paden zijn kapotgereden door werkverkeer en vertrapt door de paarden. Op sommige punten is het zo modderig dat je als wandelaar het pad moet verlaten en je een route door het bos moet zoeken. Op de eerste twee kilometer blijft het ook goed opletten dat je niet in de paardenpoep trapt. Vanaf Jachthuis Sint Hubertus wordt het pad gelukkig beter. Wel enorm jammer dat de route hier voor een deel is afgesloten. Het stuk met vlonders over het moerassige gedeelte is niet toegankelijk (en dit is nu net één van de leukste onderdelen van de route). Bedenk dat de route tussen het bezoekerscentrum en het jachthuis door veel dagjesmensen wordt gelopen. Je loopt op dit stuk van de route zeker niet alleen. Vanaf het bezoekerscentrum richting Ingang Otterlo neem je een aantal mooie stuifduinen mee en na amper 13 kilometer ben je alweer bij het eindpunt aangekomen. Hoewel deze etappe afwisselender is dan de eerste etappe kan dit in mijn ogen de entreeprijs van 8.40 euro voor wandelaars nog steeds niet rechtvaardigen. Volgende week mag ik wederom entree betalen om de derde etappe van het Veluwe Zwerfpad te lopen. Aankomende zomer staat het Trekvogelpad op het programma en dat wordt dan weer kassa voor de Hoge Veluwe. Het meeste aan natuur wat Park de Hoge Veluwe te bieden heeft vind je in de gebieden rondom het park ook terug. Wandelaars kiezen dan ook beter voor bv het gratis toegankelijke Nationaal Park Veluwezoom.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Voor Park de Hoge Veluwe is een entreebewijs nodig. December 2013 kost een entreekaart voor een volwassene euro 8.40. Kijk voor vertrek ook naar de openingstijden van het park.

Belangrijke informatie:
Beste bezoeker, het is meer dan 10 jaar geleden dat wij deze route hebben gelopen. Er is een reële kans dat de situatie ter plaatse inmiddels is veranderd. Wij adviseren u om vooraf de actualiteit van deze route te controleren.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “02_Hoenderloo_-_Otterlo.gpx”
aantal downloads: 2037  –  bestandsgrootte: 44,90 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 058190a11783c029248e32c486b53eb3
SHA1: dc38b9856a57a55d006c1019cefccf9302be750b
SHA256:141d5415dfe349d2f495832e76d699894ecd061d4ed94ca3f5adc00517e784c9
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “02_Hoenderloo_-_Otterlo.kml”
aantal downloads: 5
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Arnhem - Hoenderloo
etappe 2: Hoenderloo - Otterlo
etappe 3: Otterlo - Arnhem
etappe 4: Arnhem - Rozendaal
etappe 5: Rozendaal - Dieren
etappe 6: Dieren - Loenen
etappe 7: Loenen - Hoenderloo
etappe 8: Hoenderloo - Kootwijk
etappe 9: Kootwijk - Hoog Soeren
etappe 10: Hoog Soeren - Elspeet
etappe 11: Elspeet - Garderen
etappe 12: Garderen - Hoog Soeren
etappe 13: Hoog Soeren - Vaassen
etappe 14: Vaassen - Elspeet
etappe 15: Elspeet - Leuvenum
etappe 17+18: Putten – Garderen
etappe 18+19: Garderen - Otterlo
etappe 20: Otterlo - Lunteren
etappe 21: Lunteren - Wolfheze
etappe 22: Wolfheze - Wolfheze
etappe 23: Wolfheze - Arnhem

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2013). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *