Veluwe Zwerfpad: Otterlo – Arnhem

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Veluwe Zwerfpad: Otterlo – Arnhem
provincie:Gelderland
afstand:21.8 km
gelopen:Januari 2014
soort wandeling:Streekpad
naam wandeling:Streekpad 16: Veluwe Zwerfpad
etappe nummer:3e etappe
bron:Wandelgids Veluwe Zwerfpad
coördinaten start:52.10282, 5.78728
downloads: 1592 ( gpx: 1587 | kml: 5 )
De mooiste etappe van de eerste 3 etappen van het Veluwe Zwerfpad. Bij ingang Otterlo (natuurlijk eerst weer voor euro 8,40 een entreebewijs kopen) is het even goed zoeken naar het begin van de route, het brede pad ligt voor de hand maar het paaltje staat bij een bijna niet zichtbaar pad, geblokkeerd door een omgevallen boom. De eerste kilometer is klimmen en dalen via een smal pad over een stuifduin en de vraag komt in mij op waarom deze route niet uit meer van deze aangename paden bestaat. Al snel volgen de brede monotone zandpaden, helaas ook weer deels kapot gelopen door paarden. Na 2.5 kilometer zie ik op mijn GPS dat het wandelpad op de Onroute Wandelkaart naar rechts gaat (waarschijnlijk oude route) terwijl het Veluwe Zwerfpad volgens de GPS track van Wandelnet rechtdoor gaat (er staat op dit punt geen markering). Ik besluit dit monotone zandpad te verlaten door de "oude" route te volgen. Deze verrassend mooie variant loopt via wat smallere (en vochtige) paden om na 1.2 kilometer weer op de routemarkering aan te sluiten. Zeker een aanrader. Na 4 kilometer loopt de route door het "Jeneverbesreservaat", een aardige afwisseling maar deze haalt het qua sfeer niet bij de jeneverbessen op de Sallandse Heuvelrug. Na ruim 13 kilometer verlaat je park de Hoge Veluwe bij de ingang Schaarsbergen en loop je een deel van de 1e etappe in tegenovergestelde richting terug naar station Arnhem. Jammer dat etappe 1 en etappe 3 elkaar voor ruim 8 kilometer overlappen, dit gebied heeft meer dan genoeg wandelpaden om met een alternatief te komen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (3 beoordelingen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Laden...

Voor Park de Hoge Veluwe is een entreebewijs nodig. December 2013 kost een entreekaart voor een volwassene euro 8.40. Kijk voor vertrek ook naar de openingstijden van het park.

Belangrijke informatie:
Beste bezoeker, het is meer dan 10 jaar geleden dat wij deze route hebben gelopen. Er is een reële kans dat de situatie ter plaatse inmiddels is veranderd. Wij adviseren u om vooraf de actualiteit van deze route te controleren.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “03_Otterlo_-_Arnhem.gpx”
aantal downloads: 1587  –  bestandsgrootte: 32,54 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: a21fbb6c0ebd82b6341fdb3506bd25c6
SHA1: 29737bbea8909eb7ec05c986cdf45c8dea53fc27
SHA256:cdf7a4f727cd82a01f7326872bd0219cc1589eba1ddc1d6a71a7f0042095c48a
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “03_Otterlo_-_Arnhem.kml”
aantal downloads: 5
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Arnhem - Hoenderloo
etappe 2: Hoenderloo - Otterlo
etappe 3: Otterlo - Arnhem
etappe 4: Arnhem - Rozendaal
etappe 5: Rozendaal - Dieren
etappe 6: Dieren - Loenen
etappe 7: Loenen - Hoenderloo
etappe 8: Hoenderloo - Kootwijk
etappe 9: Kootwijk - Hoog Soeren
etappe 10: Hoog Soeren - Elspeet
etappe 11: Elspeet - Garderen
etappe 12: Garderen - Hoog Soeren
etappe 13: Hoog Soeren - Vaassen
etappe 14: Vaassen - Elspeet
etappe 15: Elspeet - Leuvenum
etappe 17+18: Putten – Garderen
etappe 18+19: Garderen - Otterlo
etappe 20: Otterlo - Lunteren
etappe 21: Lunteren - Wolfheze
etappe 22: Wolfheze - Wolfheze
etappe 23: Wolfheze - Arnhem

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *