Nistelrode: Bomenroute

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Nistelrode: Bomenroute
provincie:Noord-Brabant
afstand:4.1 km
gelopen:December 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Oost Brabant
coördinaten start:51.69495, 5.59759
startpunt:parkeerplaats Natuurcentrum de Maashorst, Slabroekseweg, Nistelrode
downloads: 155 ( gpx: 155 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De in de wandelgids genoemde paaltjesroute is nog geheel aanwezig maar loopt op sommige stukjes net iets anders dan dat deze route rond 2003 heeft gelopen. Wij hebben deze route, daar waar mogelijk, conform de route uit 2003 gelopen. Op één punt was een zijpad echter niet meer aanwezig en hebben we een alternatief gezocht,

De wandeling start vanaf de parkeerplaats (slecht onderhouden) bij Natuurcentrum De Maashorst, het Natuurcentrum zelf ligt echter een paar honderd meter verderop en is geen onderdeel van deze route. In het begin volgt de route stukken van de route door het kabouterbos. Kijk dus niet vreemd op als je hier en daar wat kabouters in het bos tegen komt. Origineel loopt de route tegen de klok in maar wij vergisten ons en hebben de route in de richting van de klok mee gelopen. Het eerste deel van de route loopt door bosrijk gebied. Op het tweede deel van de route is het landschap opener. In het zuidwesten van de route loopt deze dicht langs de A50 en is het geluid van het langsrazende verkeer storend aanwezig.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Deze route is, conform de informatie uit de wandelgids, prima te combineren met de wandeling Nistelrode: De Mortel.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Nistelrode_-_Bomenroute_-_4.1 km.gpx”
aantal downloads: 155  –  bestandsgrootte: 11,75 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 124f367f71986ab5bf83dbb811dedd4a
SHA1: 119c05328f3560eb0457a37f5ebaf3ad072c1244
SHA256:8156dc62ba9b999220897743d4265a6762a9ff3a60cbcd8567317cfc06620f21
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Nistelrode_-_Bomenroute_-_4.1 km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *