Santpoort – Overveen: NS wandeling Kennemerduinen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Santpoort – Overveen: NS wandeling Kennemerduinen
provincie:Noord-Holland
afstand:16.3 km
gelopen:Februari 2014
soort wandeling:NS Wandeling
bron:website: www.eropuit.nl
coördinaten start:52.43378, 4.63262
Een echte topwandeling door de Kennemerduinen waaarvan ik erg heb kunnen genieten. Een mooi en gevarieerd duinlandschap vergezellen je gedurende de gehele wandeling. Vanuit Santpoort loop je al snel het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in. Langs smalle en kronkelende paden begeef je je richting het Noordzeestrand. Na een kleine 5 kilometer staat er een bord dat ivm de hoge waterstand door de vele regen van de afgelopen weken de route rechtdoor onder water kan staan. Met viltstift is er overheen gekrast dat het pad gesloten is en wordt er verwezen naar het pad rechtsaf. Eigenwijs besluit ik toch rechtdoor te lopen en idd, na 1.5 kilometer staat het pad over een lengte van ruim 1 kilometer onder water. Door de hoge delen langs de waterrand op te zoeken kan ik de weg vervolgen (je wijkt dan hier en daar wel van de paden af) om na 1 kilometer bij de duinovergang uit te komen. Het stuk over het strand is een leuke afwisseling en na 2 kilometer tegen de wind in gelopen te hebben verlaat je het strand weer bij de duinovergang. De zon is inmiddels doorgebroken en het is warm voor half februari, De jas kan uit. Het tweede gedeelte door de Kennemerduinen richting Overveen is meer dan de moeite waard, Je vervolgt de route over uitzichtpunt Hazenberg, langs het Vogelmeer en het uitzichtpunt Lichtbakkeet. Tot slot nog langs het bezoekerscentrum richting het station van Overveen. Vermoedelijk is deze route in de zomer en in de weekenden op sommige paden erg druk.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (3 beoordelingen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Santpoort_-_Overveen_-_NS_Wandeling_Kennemerduinen.gpx”
aantal downloads: 627  –  bestandsgrootte: 70 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 4856e9cdba3d14aed4d36c15238d26f0
SHA1: ac50f1cf55b94a8dcf6c172fba783f0d8c0060e9
SHA256: 9627d5194697aefe09ee56d0a25913b1ed3e4f5c9be3f07c29cbe6e21039989f


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *