Listernohl: Biggesee – Von der Staudamm nach Eichhagen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Listernohl: Biggesee – Von der Staudamm nach Eichhagen
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:18.2 km
gelopen:Augustus 2014
soort wandeling:Niet Rondwandeling
bron:website: www.gps-tour.info
coördinaten start:51.11317, 7.88509
startpunt:
De wandeling begint gelijk met een stevige klim met een stijgingspercentage van 12% de Biggedam op. Na het passeren van de dam laat mijn gedownloade GPS track het gelijk afweten, mijn voorganger lijkt dwars door het bos, steil de berg op, zijn route te vervolgen. Ik kies voor een alternatieve route over bestaande paden naar het uitzichtpunt. Een flinke klim over een smal pad (de eerste 2 km klim je 200 meter) maar vervolgens wel een prachtig uitzicht over de Biggesee. Vanaf het uitzichtpunt laat deze track mij weer in de steek (en dat gaat op deze route helaas nog vaker gebeuren, de beloofde 14 km wordt hierdoor ruim 4 km langer) dus wederom improviseren om via bestaande paden de route verderop weer op te pakken.

Na het uitzichtpunt is het weer dalen om vervolgens aan de overkant van de weg weer 250 meter te stijgen. Behoudens de toeristische plekken (uitzichtpunt, rondweg Biggesee) kom je de gehele route echt niemand tegen. Mooie wandeling met een paar flinke klimpartijen. Loop voorzichtig op de smalle asfaltwegen in de bossen want deze zijn plaatselijk verradelijk glad.

De hieronder te downloaden route is de gecorrigeerde versie en volgt alleen officiele (wandel)paden.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (3 beoordelingen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Biggesee_-_Von_der_Staudamm_nach_Eichhagen.gpx”
aantal downloads: 335  –  bestandsgrootte: 91 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: b3dbf7c2fa9206ae19a90e32828904b5
SHA1: f69677ffa924f0005a298995d314c9d74858c573
SHA256: 594826f029100b3891ca247789381f7bc2c58f64db9f532ebe9c1c74bf8792b7

De route start op de parkeerplaats bij de Biggedam, vanaf daar loop je naar station Eichhagen om aldaar de trein te nemen naar station Kraghammer. Vanaf station Kraghammer loop je vervolgens weer terug naar de parkeerplaats bij de Biggedam. Check vooraf op www.bahn.de de treintijden. Toeristen welke in Sauerland toeristenbelasting betalen hebben recht op de gratis Sauerland Card. Met deze kaart reis je als toerist gratis met bus en trein in heel Sauerland.
Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *