Rothaarsteig: Brilon – Brilon-Wald

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Rothaarsteig: Brilon – Brilon-Wald
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:17.4 km
gelopen:Augustus 2014
soort wandeling:Niet Rondwandeling
naam wandeling:Rothaarsteig
etappe nummer:1e etappe
bron:website: www.gps-tour.info
coördinaten start:51.39838, 8.57517
De auto parkeer ik voor deze etappe op station Brilon-Wald om vanaf hier de trein te pakken naar Brilon. Check vooraf goed de vertrektijden want de trein rijdt maar een paar keer per dag. Vanaf station Brilon loop je in een paar honderd meter naar het startpunt van zowel de Rothaarsteig als van deze etappe. Brilon zelf stelt weinig voor, het startpunt ligt aan een aardig plein maar verwacht geen wandeling door een oud stadje. De eerste 15 km volg je exact de route van de Rothaarsteig om vervolgens af te buigen naar station Brilon-Wald. De route is zeer duidelijk aangegeven met de rode Rothaarsteig markering, tesamen met de GPS kan je haast niet verkeerd lopen. De eerste 10 km zijn zeer gemakkelijk te lopen, wel wat klimmen en dalen, maar over het algemeen brede wandelpaden. Net toen ik ging denken dat dit mijn gemakkelijkste wandeling in Sauerland zou worden onderging de route een ware metamorfose. De volgende 5 km bestaat uit flink klimmen en dalen over smalle, soms gladde, paden. Op sommige punten moet je zelfs even je handen gebruiken om je evenwicht te bewaren. Wat een geweldige wandeling. Na ongeveer 15 km verlaat je de Rothaarsteig om via de gele markering naar station Brilon-Wald af te buigen, na 2 km dalen over een breed pad sta ik weer bij de auto. Deze etappe heeft mij enthousiast gemaakt om in de toekomst ook de rest van de Rothaarsteig te gaan lopen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“01_Rothaarsteig_-_Brilon_-_Brilon_Wald.gpx”
aantal downloads: 370  –  bestandsgrootte: 79 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: d871e50fbfe6e5074f86be06eb89c3ac
SHA1: f560a8660176142822bf8fa2fc2cff5295f9372d
SHA256: a6b6d949d3bccba07597e47416d71b3bd2121cda33872c892af19c0d7d43fdd1

Check vooraf op www.bahn.de de treintijden. Toeristen welke in Sauerland toeristenbelasting betalen hebben recht op de gratis Sauerland Card. Met deze kaart reis je als toerist gratis met bus en trein in heel Sauerland.

Etappe overzicht:

etappe 1: Brilon - Brilon-Wald
etappe 2: Brilon Wald - Niedersfeld
etappe 3: Niedersfeld - Winterberg
etappe 4: Winterberg - Hoheleye
etappe 5: Hoheleye - Jagdhaus
etappe 6: Jagdhaus - Hilchenbach
etappe 7: Hilchenbach - Lützel
etappe 8: Lutzel - Benfe
etappe 9: Benfe - Hainchen
etappe 10: Hainchen - Rodenbach
etappe 11: Rodenbach - Dillenburg


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *