Ramsbeck: Wanderung zum Wasserfall

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Ramsbeck: Wanderung zum Wasserfall
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:17.7 km
gelopen:Juli 2014
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: Wandeltochtendatabank - Wandelen in het Sauerland
coördinaten start:51.28481, 8.40558
downloads: 1947 ( gpx: 1947 | kml: 0 )
Het is weer tijd voor onze jaarlijkse wandeling in Sauerland. Het is prachtig weer en de vooruitzichten zijn goed. Echter net voorbij Dortmund wordt het bewolkt en enige tellen later begint het te regenen. De omstandigheden lijken erg op afgelopen jaar. Als we om 11.30 uur aankomen bij Landgasthof Ruppel (startpunt) lijkt de ergste regen gelukkig voorbij. Helaas is het gasthof gesloten (mittwoch ruhetag) dus dat kopje koffie waar we ons op verheugd hadden gaat niet door. De toch begint met een stevige en steile klim richting de top van de eerste berg. Vandaag lopen we enige malen zo'n 250 meter omhoog en omlaag, het eerste deel van de route loopt gelijk op met de Bestwiger Panoramaweg. Door de hoge luchtvochtigheid is het nevelig en wordt ons uitzicht helaas beperkt tot zo'n 100 meter. Van de panorama's krijgen we in het begin van de route weinig mee. Na zo'n 4 km komen we aan in het plaatsje Heinrichsdorf alwaar de lokale horeca op maandag rustdag heeft maar zonder opgaaf van reden op woensdag ook gesloten blijkt te zijn. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de horeca in Sauerland nog steeds niet weet hoe ze met toerisme om moet gaan. Net voorbij Heinrichsdorf begint het wat op te klaren en krijgen we ons eerste vergezicht aangeboden. Het plaatsje Wasserfall (genoemd naar de nabijgelegen Wasserfall) kent meerdere horeca gelegenheden maar ook deze zijn allen gesloten. Vanuit Wasserfall lopen we via de zelfde weg heen en terug naar de waterval, de hoogste van Sauerland. Ook hier gebeurt weinig op toeristisch gebied. Op de terugweg besluiten we iets van de route af te wijken zodat we niet over de zelfde weg door het dorp hoeven te lopen. De tweede helft van de route is qua beleving grotendeels gelijk aan de eerste helft, mooie, rustige paden door bossen en velden met regelmatig mooie vergezichten. Door de erg grove GPS track welke we tijdens deze route nalopen missen we aan het einde het juiste (waarschijnlijk dichtgegroeide) pad waardoor we iets anders uitkomen dan verwacht, namelijk aan het einde van de camping ipv halfverwege de camping. Gelukkig is hier een toegangshek zodat we de laatste kilometer over de camping kunnen lopen ipv over de doorgaande weg. Met het avondeten hebben we wederom het probleem van "Mittwoch Ruhetag", alles in de omgeving blijkt gesloten. Omdat we geen zin hebben in een lokale pizza in het centrum van Meschede besluiten we door te rijden naar Sundern-Langscheid. We weten van afgelopen jaar (wandeling Rundwanderung Sorpesee) dat we daar prima kunnen eten met uitzicht op/over de Sorpensee. Het zou mooi zijn als de horeca in Sauerland qua openingstijden een voorbeeld gaat nemen aan de horeca in Langscheid.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Ramsbeck_-_Wanderung_zum_Wasserfall.gpx”
aantal downloads: 1947  –  bestandsgrootte: 81,71 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 51941e0c9ef6b5ff98387dca3da3f1f8
SHA1: 309b44ce85771b2d853c6ca2349c2036a476616a
SHA256:c0afa778aec825c7c9be911ea239c6557cfdacb5b3f99d00402e8a65e8ae4fd4
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Ramsbeck_-_Wanderung_zum_Wasserfall.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *