Winterberg – Siedlinghausen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Winterberg – Siedlinghausen
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:12.8 km
gelopen:Augustus 2014
soort wandeling:Niet Rondwandeling
bron:website: www.gps-tour.info
coördinaten start:51.19855, 8.53232
startpunt:
Het voordeel van starten in Winterberg is dat je nu het merendeel van de route aan het dalen bent. De eerste 4 km loop je door 'de kermis' van Winterberg. Chinese restaurants, pizzaria's, speelautomaten, hotels met Nederlandse namen, de pistes en apreski hutten, een Landal park en een golfterrein. Wat ben ik gelukkig dat ik niet in Winterberg verblijf. De volgende 5 km loopt door typerend duits productiebos, een breed gravelpad tussen forse naaldbomen met helaas geen uitzichten over het omliggende landschap. Dit wordt de laatste 5 km gelukkig goedgemaakt bij het verlaten van het bos waarbij je een mooi uitzicht hebt over de bergen, de weilanden en de omliggende dorpjes. Hierdoor kan ik de route toch met een goed gevoel kan afsluiten.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Winterberg_-_Siedlinghausen.gpx”
aantal downloads: 336  –  bestandsgrootte: 34 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 47aeb137e0ed77259e149faa4782643d
SHA1: bd7a145fe5608d7107d15e9714a63e93e513d36c
SHA256: 91cbfb2d813a88501f685e4917d3bbfc45861a3c305b4672a0207fd2b9b2f9f4

Ik besluit om de auto bij station Siedlinghausen te parkeren en vandaar de trein naar Winterberg te nemen. Vol goede moet volg ik de bordjes Bahnhof om vervolgens via een soort van gemeentewerf cq depot bij een half ingestort stationsgebouw aan te komen. Een parkeerplaats is er niet dus zet ik de auto maar aan de zijkant voor het gebouw. Aan de zijkant van het gebouw hangt de dienstregeling en er zou over 10 minuten een trein aankomen op spoor 2. Het digitale mededelingenbord staat uit, de info/s.o.s. zuil geeft 'buiten gebruik' aan, het perron is een kleine verhoging in het landschap en er staat niet aangegeven wat spoor 1 en wat spoor 2 is. Ik besluit om maar bij het minst roestige spoor te gaan staan, Gelukkig komt er na 15 minuten dan toch een trein aan. Check vooraf op www.bahn.de de treintijden. Toeristen welke in Sauerland toeristenbelasting betalen hebben recht op de gratis Sauerland Card. Met deze kaart reis je als toerist gratis met bus en trein in heel Sauerland.
Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *