Ootmarsum: Vasserheid, Hezinger Esch en Springendal

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Ootmarsum: Vasserheid, Hezinger Esch en Springendal
provincie:Overijssel
afstand:18.6 km
gelopen:Maart 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Twente
coördinaten start:52.41070, 6.89672
startpunt:Start/finish parkeerplaats nabij De Meierij 6, 7631 AL Ootmarsum
downloads: 84 ( gpx: 84 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling uit de wandelgids uit 2002 is enkel nog via het routekaartje te lopen. De routebeschrijving is niet langer bruikbaar. Veel genoemde orientatiepunten zijn niet langer conform de situatie in het landschap, onverharde paden waar in de beschrijving naar verwezen wordt zijn inmiddels deels verhard, er lijken wandelpaden bijgekomen te zijn waardoor tellingen niet langer kloppen en twee regels uit de beschrijving lijken in net iets andere bewoording dubbel in de gids te zijn opgenomen. De route zoals door mij gelopen loopt echter nog exact aan de route uit 2002.

In de voorbereiding van deze wandeling dacht ik aan de net iets eerder door mij gelopen wandelingen in De Lutte en in Mander. Het eerste deel van deze wandeling gaat echter door een wat grootschaliger landschap waardoor deze wandeling de geborgenheid van de voorgenoemde wandelingen mist.

Vanaf het startpunt loopt de route vrijwel direct het buitengebied in en beginnen we aan het eerste klimmetje van vandaag. Door het glooiende landschap zullen er nog meerdere volgen. Het landschap is weids en door het glooiende karakter heb je regelmatig mooie vergezichten over de omringende weilanden. Iets verderop loopt de route door bos en langs het eerste heideveld (Vassergrafveld). Na nogmaals een kort stukje over de doorgaande weg worden de paden kleinschaliger en het landschap natuurlijker. Daarna volgt een redelijk saai en recht stuk over de Höllweg en in het verlengde daarvan de Schaapskooiweg.

Ook rondom het tweede grote heideveld blijven de paden recht. Dit blijft zo tot aan het dal van de Mosbeek. Hier volgt een schitterend stuk over smalle paden met bruggetjes en vlonders door het bos.

Ongeveer drie kilometer voor het einde van de route wordt de laatste es beklommen. De afdaling terug naar Oostmarsum loopt over een fraaie smalel paden tussendoor de weilanden.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

In de wandelgids is tevens een korte route van 6.1 km opgenomen. Deze route loopt geheel synchroom aan het eerste deel van de route van 18.6 km. Na 6.1 km wordt bij Bushalte De Roezenberg (Vasse) de bus terug richting Ootmarsum genomen.

De parkeerplaats rondom het winkelgebied ligt in een parkeerzone waar maximaal 1.5 uur geparkeerd mag worden. Echter geheel achteraan deze parkeerplaats zijn een flink aantal parkeervakken beschikbaar welke buiten deze parkeerzone liggen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Ootmarsum_-_Vasserheid_-_Hezinger_Esch_en_Springendal_-_18.6_km.gpx”
aantal downloads: 84  –  bestandsgrootte: 47,91 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: b3f0a07413eb42434626cff88db26190
SHA1: e6a1c7246154ef7e3419bc83f1327176be20d277
SHA256:67a4faa9974fbb239dcddeed3591a26ad0c0d449577585e035665d47c2974667
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Ootmarsum_-_Vasserheid_-_Hezinger_Esch_en_Springendal_-_18.6_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *