Otterlo: De Hoge Veluwe – Fransche Berg, Otterlosche Zand en Jachtslot St. Hubertus

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Otterlo: De Hoge Veluwe – Fransche Berg, Otterlosche Zand en Jachtslot St. Hubertus
provincie:Gelderland
afstand:15.6 km
gelopen:Januari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Zuid Veluwe
coördinaten start:52.10356, 5.78608
startpunt:Ingang Otterlo Nationaal Park De Hoge Veluwe, Houtkampweg 9, 6731 AV Otterlo
downloads: 112 ( gpx: 112 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De routebeschrijving uit 1997 maakt flink gebruik van de destijds aanwezige gemarkeerde routes binnen het park. Deze routes zijn inmiddels vervangen door andere routes en de in de gids genoemde routekleuren komen niet langer overeen met de situatie in het park. De route start conform de wandelgids bij de parkeerplaats van het bezoekerscentrum, de route loopt echter ook vlak langs de ingang Otterlo en omdat het voordeliger is om de auto buiten het park te parkeren dan in het park besluit ik om bij deze ingang de route te starten.

Naast de oude gemarkeerde routes zijn vermoedelijk ook een aantal paden in het park verdwenen. Het eerste deel van de route, tot aan het bezoekerscentrum, volgt mijn gelopen route toch redelijk natuurgetrouw de route uit de wandelgids. Het eerste deel van de route gaat over voornamelijk brede, rustige en onverharde paden. Het pad tussen het Jachtslot en het bezoekerscentrum volgt zowel een gemarkeerde route van het park zelf als een deel van het Trekvogelpad. Op dit deel van de route is het merkbaar drukker met wandelaars.

Vanaf het bezoekerscentrum tot net voorbij het Kröller-Müller museum kan ik niet garanderen dat de route hetzelfde loopt als volgens de beschrijving in de wandelgids. Ook hier is in de wandelgids sprake van een niet langer aanwezige routemarkering en in combinatie met het ontbreken van een aantal paden wordt het niet geheel duidelijk wat de juiste route had moeten zijn. Zo wordt de Fransche Berg waar in de titel van deze wandeling melding over wordt gemaakt wel gepasseerd maar niet beklommen. Het stuk langs het museum is, ook omdat hier een paaltjesroute langs loopt, ook weer wat drukker dan de overige gebieden in het park.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Otterlo_-_Nationaal_Park_De_Hoge_Veluwe_-_Fransche_Berg_-_ Otterlosche_Zand_en_Jachtslot_St_Hubertus_-_15.6_km.gpx”
aantal downloads: 112  –  bestandsgrootte: 67,25 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 45d6d52e9ab4f2912bb4adcdd200901e
SHA1: 0ce4d68cbded8220588f802b2ae5598a8d148810
SHA256:be0deb7ad94a6b3013b342ef0440f32360b07d091e84aad7305e9bea25f94efd
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Otterlo_-_Nationaal_Park_De_Hoge_Veluwe_-_Fransche_Berg_-_ Otterlosche_Zand_en_Jachtslot_St_Hubertus_-_15.6_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *