Otterlo: Nationaal Park De Hoge Veluwe – Het Landschappenpad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Otterlo: Nationaal Park De Hoge Veluwe – Het Landschappenpad
provincie:Gelderland
afstand:4.5 km
gelopen:Januari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:52.09930, 5.82802
startpunt:Parkeerplaats Bezoekerscentrum, Kronkelweg, 6731 AV Otterlo
downloads: 112 ( gpx: 111 | kml: 1 )
Deze route heb ik gelopen in combinatie met de route Hoenderloo: Nationaal Park De Hoge Veluwe – Oud Reemsterzand en Jeneverbesschenbosch van 7.8 km. Gezien de entreeprijs van Nationaal Park De Hoge Veluwe is het niet echt de moeie waard om enkel voor deze wandeling het park te bezoeken.

De route begint bij het bezoekerscentrum en daar is het, komende vanaf de parkeerplaats, toch even zoeken waar de wandeling exact begint. De route is geheel gemarkeerd (gele pijlen) maar de markering is wat spaarzaam aangebracht. Zo staan er niet bij iedere kruising of afslag markeringen en aangekomen bij de tweede kruisen voorbij de Wildbaanweg ging ik toch twijvelen of ik niet ergens een markering had gemist. Vanaf hier bijna een kilometer teruggelopen maar idd geen markeringen gemist dus ook geen gemiste afslag. Pas bij de mogelijkheid om de route in te korten tot iets meer dan 3 km staat er eindelijk weer een markering.

Iets later volgt de route een klein stukje de Wildbaanweg en wederom ontbreekt hier de markering met als gevolg dat ik rechtdoor loop en bij de ingang van het Kroller-Muller Museum terecht kom. Nu heb ik toch al redelijk wat gemarkeerde routes gelopen maar zo matig aangegeven als deze kom je ze gelukkig niet vaak tegen.

Dan inhoudelijk, is het een fraaie route? Het eerste deel langs het Pampelse Zand is zeker fraai. Echter daarna loop je regelmatig langs afrasteringen en hekwerken, langs gebouwen en zelfs een stuk langs de Houtkampweg. Dat had toch fraaier opgelost kunnen worden? Het wandelpad is prima te belopen maar qua uitzicht zijn er fraaiere wandelingen in en rondom het park aanwezig.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Het startpunt van deze route ligt in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Voor het park is een entreebewijs/dagkaart nodig. Zie voor meer informatie de website van Nationaal Park De Hoge Veluwe.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Otterlo_-_park_Hoge_Veluwe_-_Het_Landschappenpad_-_4.5_km.gpx”
aantal downloads: 111  –  bestandsgrootte: 21,23 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 938774d568405b1db9d01dea5ae8b794
SHA1: 9651716f538eb5ab4324dc25889866738dd358d3
SHA256:0c592ca4bf527d77b3978a4cb10b2c6825f04523641c717c1f9eea35ce40fe7e
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Otterlo_-_park_Hoge_Veluwe_-_Het_Landschappenpad_-_4.5_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *