Overlangel: Hertogswetering en Keent

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Overlangel: Hertogswetering en Keent
provincie:Noord-Brabant
afstand:11.4 km
gelopen:Februari 2022
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.routeyou.com
coördinaten start:51.77770, 5.67933
startpunt:parkeerplaats splitsing Maasdijk en Keentseweg
downloads: 660 ( gpx: 660 | kml: 0 )
Een aardige route langs en over het (eiland) Keent en langs de Hertogswetering. Vanaf de start loopt de route eerst door het rustige plaatsje Overlangel om daarna over de Oude Graafsestraat richting de Hertogswetering te gaan. Dit is even een vervelend stukje met aan de ene kant een mooi uitzicht over de oude maasarm en het eiland Keent maar met tevens redelijk wat autoverkeer. Na zo'n drie kilometer wordt het asfalt verlaten en gaat de route verder over een rustig graspad lang de wetering. We blijven deze wetering volgen tot aan het plaatsje Velp (NB) om daarna, via dit plaatsje door te steken naar de Mars- en Wijthdijk. Langs deze autoluwe dijk zetten we de route voort naar de ingang van het eiland Keent. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier wat teleurgesteld was. Vooraf had ik op de websites van het Brabants Landschap en de Maashorst gelezen dat het eiland door natuur omgeven is maar tijdens deze wandeling merk je daar weinig van. De gehele route loopt over (doorgaande) paden met aan beide zijden hekwerken en afrasteringen. Op het vermoedelijk extensief beheer van de graslanden na is er weinig natuurlijks aan deze aaneenschakeling van afgerasterde percelen. Ik had het eiland een stuk natuurlijker voorgesteld.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Overlangel_-_Hertogswetering_en_Keent_-_11.4_km.gpx”
aantal downloads: 660  –  bestandsgrootte: 30,15 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 686ba15ad8af3c3ee674dddb2e004657
SHA1: 6bd30ab898ec376a4f19898e52fadf8880b89acd
SHA256:c1f10201cc28237d694a38e55b081b5b8a1b8d4729484557201e4561a7a86b72
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Overlangel_-_Hertogswetering_en_Keent_-_11.4_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *