Pionierspad: De Eemhof – De Kemphaan

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Pionierspad: De Eemhof – De Kemphaan
provincie:Flevoland
afstand:20.9 km
gelopen:Augustus 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:10e etappe
bron:Wandelgids Pionierspad
coördinaten start:52.26204, 5.41073
startpunt:Rassenbeekweg, Zeewolde
downloads: 489 ( gpx: 489 | kml: 0 )
Deze 10e etappe van het Pionierspad viel mij wat tegen. De bossen waar de route doorheen loopt zijn veelal rommelig en er zitten iets te veel lange rechte stukken in deze etappe. Vanaf het startpunt is het gelijk modderen en glijden over totaal kapot gereden en volgelopen bospaden. Al snel wordt echter de Slingerweg overgestoken en als deze weer verlaten wordt volgt een leuk maar kaarsrecht stuk van bijna 5 km over een graspad. Helaas staan er aan de overkant van de sloot 12 windmolens en de wieken hiervan maken een enorm kabaal. Het is wel aardig om te zien hoe ver de molens in werkelijkheid uit elkaar staan. In heb begin denk je nog dat je de laatste molen snel gepasseerd zult zijn maar als je na een half uur merkt dat je nog maar bij molen 6 bent aangekomen krijg je een aardige indruk van de afstanden.

Er volgt nu een stuk over een kaarsrecht fietspad en een binnenweg om vervolgens redelijk gevaarlijk door de berm van de Ooimeerdijk Oost (drukke weg) de route voort te moeten zetten. Onbegrijpelijk dat de route hier niet een klein stukje omloopt via het aan de overkant gelegen en opengestelde bos. Bij het passeren van de A27 (Stichtse Brug) volgt een aardig maar pittig (flinke tegenwind) stuk langs het Gooimeer. Na het Gooimeer volgt een stuk door bosrijk gebied. Bij het uitkijkpunt Almere Boven verlaat ik even de route om deze 20 meter hoge heuvel te beklimmen.

Na het oversteken van de Waterlandsweg volgt de route de Hoge Vaart. Het stukje over het Vierbruggenpad is, ook al doe je maar 2 bruggen aan, erg leuk. De laatste kilometer loopt over Stadslandgoed de Kemphaan en na een kleine 21 kilometer wordt het eindpunt bereikt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Reizen met het openbaar vervoer blijft problematisch bij deze langeafstandswandeling. Voor het bereizen van deze etappe is wederom gebruik gemaakt van de auto en de fiets. Omdat ik geen zin had om 15 kilometer tegen de wind in te fietsen maak ik voor nu ook gebruik van de bus. Helaas rijdt deze bus maar 5x per dag. Met de auto ben ik eerst naat bushalte De Eemhof gereden om daar mijn fiets achter te laten. Vervolgens ben ik met de auto naar het eindpunt in Almere gereden. Omdat ik daar zeer ruim op tijd aankwam heb ik niet geparkeerd bij de parkeerplaats van Dierenpark Almere Jungle maar iets terug op de route bij de parkeerplaats bij Buitencentrum Almeerderhout. Vanaf hier heb ik de laatste 800 meter van deze etappe van het Pionierspad gevolgd naar bushalte De Kemphaan. Vanaf daar heb ik de bus genomen naar bushalte De Eemhof en vervolgens de fiets naar het startpunt gepakt. Na afloop van deze ben ik etappe vanzelfsprekend eerst met de auto weer teruggereden naar het startpunt om aldaar de fiets weer op te halen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “10_De_Eemhof_-_De_Kemphaan_-_20.9_km.gpx”
aantal downloads: 489  –  bestandsgrootte: 60,63 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 2fa62a53d07c3b4c3b5e1b2f9eeccb28
SHA1: a196bd9d73144ac02876451e300ed0c01ac10490
SHA256:bd8d0b8dbccb94778366c3daefb5db3e05a8b7b76f6fa4a0fa8eabca2aecc96e
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “10_De_Eemhof_-_De_Kemphaan_-_20.9_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Steenwijk - Giethoorn
etappe 2: Giethoorn - Vollenhove
etappe 3: Vollenhove - Emmeloord
etappe 3a: Dagwandeling Oud Kraggenburg
etappe 4: Emmeloord - Swifterbant
etappe 5: Swifterbant - Lelystad
etappe 6: Lelystad - Lelystad
etappe 6a: Zuidoostvariant Lelystad - Oostvaardersbos - Knarbos
etappe 7: Lelystad - Knarbos
etappe 8: Knarbos - Zeewolde
etappe 9: Zeewolde - De Eemhof
etappe 10: De Eemhof - De Kemphaan
etappe 11: De Kemphaan - MuidenHet als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *