Pionierspad: Emmeloord – Swifterbant

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Pionierspad: Emmeloord – Swifterbant
provincie:Flevoland
afstand:23.0 km
gelopen:September 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:4e etappe
bron:Wandelgids Pionierspad
coördinaten start:52.66790, 5.79101
startpunt:Bushalte Sloefweg, Ens
downloads: 716 ( gpx: 716 | kml: 0 )
Ongeveer 4 jaar geleden was ik aan het Pionierspad begonnen maar door een combinatie van de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en het verschrikkelijk lange rechte stuk uit etappe 3 had ik destijds besloten om met andere langeafstandswandelpaden verder te gaan. De bereikbaarheid is ook nu helaas wel een dingetje. Zo rijdt de bus naar start en vanaf finish enkel door de week en vaak ook maar 1x per uur. De route zelf is echter een groot contrast met de eerder gelopen 3e etappe. Vanaf de bushalte loop je al vrij snel over een halfverhard, smal, fietspad richting Schokland. Ik had hier al eerder gewandeld waardoor veel mij wel bekend voorkwam. Zoals bijvoorbeeld de oude haven midden in de polder, het huisje waar destijds de misthoorn in en op stond en de iets verderop gelegen Gesteentetuin. Het blijft echter een fraaie omgeving waar ik met veel plezier doorheen gelopen ben. Na het verlaten van Schokland volgt nog even een redelijk saai stukje over een kaarsrechte weg naar de dijk maar dit betreft gelukkig maar een paar honderd meter.

Direct over de dijk volgt eerst een jachthaven met aangrenzend huizenpark waar je dwars doorheen loopt. Daarna loopt, om voor mij onverklaarbare redenen, de route opeens langs de doorgaande weg richting Nagele (omdat daar een bushalte is misschien?), om vervolgens over eerst een grastrook en later een aardappelveld weer richting de dijk te lopen. Op de kaart staat daar inderdaad een wandelpad getekend maar de boeren zetten hun gewassen zo dicht tegen de slootkant dat er van een eventueel pad helaas niets is overgebleven. Beter had de route vanaf de jachthaven hier gewoon rechtdoor de dijk gevolgt. De doorgaande weg en het aardappelveld voegen weinig aan deze etappe toe.

Na het oversteken van wederom de dijk volgt de route een flink stuk het Ketelmeer richting de Ketelbrug. Een leuk (wel erg recht) en rustig wandel- cq. fietspad met mooie vergezichten over het Ketelmeer. Na het oversteken van de Ketelbrug (waar je als voetganger op de parallelweg goed moet opletten voor de passerende auto's) wordt al snel de dijk verlaten om dwars door een schapenweide en later een bosachtige omgeving naar het eindpunt te lopen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “04_Emmeloord_-_Swifterbant_-_23.0_km.gpx”
aantal downloads: 716  –  bestandsgrootte: 39,98 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 262027aca881b10317b944d49267185f
SHA1: 7af2827cecbe784d2af5cf04f2e56edb7bfc4d94
SHA256:af0574a0eb0f5d4fa992848e5f1431e7867c710b45e9fb88cd4c11b6522cfd76
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “04_Emmeloord_-_Swifterbant_-_23.0_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Steenwijk - Giethoorn
etappe 2: Giethoorn - Vollenhove
etappe 3: Vollenhove - Emmeloord
etappe 3a: Dagwandeling Oud Kraggenburg
etappe 4: Emmeloord - Swifterbant
etappe 5: Swifterbant - Lelystad
etappe 6: Lelystad - Lelystad
etappe 6a: Zuidoostvariant Lelystad - Oostvaardersbos - Knarbos
etappe 7: Lelystad - Knarbos
etappe 8: Knarbos - Zeewolde
etappe 9: Zeewolde - De Eemhof
etappe 10: De Eemhof - De Kemphaan
etappe 11: De Kemphaan - MuidenHet als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *