Pionierspad: Knarbos – Zeewolde

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Pionierspad: Knarbos – Zeewolde
provincie:Flevoland
afstand:18.7 km
gelopen:Juli 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:8e etappe
bron:Wandelgids Pionierspad
coördinaten start:52.40994, 5.49136
startpunt:kruising Vogelweg met Knardijk, Lelystad.
downloads: 497 ( gpx: 497 | kml: 0 )
Deze 8e etappe is qua beleving niet te vergelijken met de vorige etappe. De eerste kilometers gaan nog door een bosrijk gebied maar al snel wordt het asfalt opgezocht en loop je kilometers over kaarsrechte maar bijna uitgestorven asfaltwegen door intensief gebruikt agrarisch gebied. Net als je genoeg van het asfalt begint te krijgen, direct na het passeren van een niet toegankelijk windmolenpad, gaat de route verder over een hobbelig schouwpad langs een sloot. Aan de vegetatie te zien is dit deel van de route dit jaar nog niet veel belopen. Nergens zijn sporen te zien van eventueel eerdere wandelaars. De vegetatie (gras, riet, distels, brandnetels) staan op sommige stukken meer dan kniehoog. Stieken verlangde ik even terug naar de goed beloopbare asfaltwegen.

Bij de Hoge Vaart aangekomen wordt tot aan de brug het fietspad gevolgt. Vanaf hier loopt de route tot aan Zeewolde geheel door het bos. Vlak na het passeren van de brug over de Hoge Vaart is het onverharde pad geheel kapotgelopen door paarden. Dit stuk is erg modderig en er liggen zoveel uitwerpselen dat je meer met het pad dan met de omgeving bezig bent. Is het toeval dat ruitersport- en menvereniging De Zeewolder Ruiters aan het begin van dit pad gehuisvest is?

Gelukkig wordt het pad na na een kilometer of twee beter beloopbaar en volgt een leuk stuk door de bosrijke omgeving. Na het passeren van de brug in de Bosruiterweg wordt het onverharde pad weer ingeruilt voor enkele kilometers verharde fietspaden.

De route komt Zeewolde binnen via een groene bufferzone met een parkachtig karakter. Daarna gaat de route door het op zondag uitgestorven centrum van Zeewolde verder richting de haven. Vanaf de haven volgt nog een aardig stuk langs de strandjes aan het Wolderwijd (onderdeel van de Veluwerandmeren).


geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Uit de vorige etappe was al af te leiden dat het openbaar vervoer in Flevoland te wensen overlaat. Ook bij deze etappe is dat helaas zo. Met de bus van het eindpunt naar het startpunt duurt in het weekend bijna anderhalf uur. Hiervan sta je volgens de reisplanner halverwege de rit 58 minuten bij een bushalte te wachten op de eerstvolgende bus omdat je de aansluiting op 2 minuten na hebt gemist.

Daarnaast dien je, indien je de bus neemt, vanaf de bushalte alsnog een kleine 6 kilometer naar het startpunt te fietsen. Voor mij reden om direct met de fiets (ongeveer 14 kilometer) van het eindpunt naar het startpunt te rijden. Omdat redelijk wat wegen in Flevoland niet toegankelijk voor fietsers zijn dit keer geen kant en klare fietsroute als download. Zelf heb ik de fietstocht met behulp de Google Maps routeplanner gemaakt.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “08_Knarbos_-_Zeewolde_-_18.7_km.gpx”
aantal downloads: 497  –  bestandsgrootte: 36,51 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 1305d8efc708f30aa6b854ece7791009
SHA1: cc5bf7ad75668a7435ff01f6e321dbd7e7218077
SHA256:d1f130ff996fbc7fcc3515610b4c2f9d2c02a4cf70e03f01d31f899428bbc1bb
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “08_Knarbos_-_Zeewolde_-_18.7_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Steenwijk - Giethoorn
etappe 2: Giethoorn - Vollenhove
etappe 3: Vollenhove - Emmeloord
etappe 3a: Dagwandeling Oud Kraggenburg
etappe 4: Emmeloord - Swifterbant
etappe 5: Swifterbant - Lelystad
etappe 6: Lelystad - Lelystad
etappe 6a: Zuidoostvariant Lelystad - Oostvaardersbos - Knarbos
etappe 7: Lelystad - Knarbos
etappe 8: Knarbos - Zeewolde
etappe 9: Zeewolde - De Eemhof
etappe 10: De Eemhof - De Kemphaan
etappe 11: De Kemphaan - MuidenHet als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *