Pionierspad: Lelystad – Knarbos

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Pionierspad: Lelystad – Knarbos
provincie:Flevoland
afstand:22.4 km
gelopen:Juli 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:7e etappe
bron:Wandelgids Pionierspad
coördinaten start:52.48605, 5.43115
startpunt:Bushalte Hollandse Hout, Lelystad
downloads: 471 ( gpx: 471 | kml: 0 )
Etappe 7 van het Pionierspad is wederom een wat langere etappe met een totale lengte van 22.4 km. Wil je echter ook vanaf het eindpunt naar de dichtsbijzijnde bushalte lopen dan dien je daar nog iets meer dan 6 km aan toe te voegen. Het eerste deel van etappe 7 loopt langs de randen van het Hollandse Hout, de Oostvaardersplassen en het Oostvaardersveld. Afwisselend loop je door bossen en over wat meer open vlakten. Op de route is het erg rustig. Net rondom het buitencentrum Oostvaardersplassen is het even wat drukker met wandelaars en fietsers.

Net over de helft van deze etappe wordt het Oostvaardersveld verlaten en na het kruisen van de A6 loopt de route even door agrarisch gebied. Echter al snel loopt de route wederom door bossen en over bomenlanen richting het Knarbos. De paden op dit laatste stuk van de route worden niet heel intensief belopen. Hier en daar staan de brandnetels borsthoog en over de paden liggen heel wat afgewaaide takken en omgevallen bomen. Regelmatig moet hier over een dwars over het pad liggende boomstam geklommen worden of dient een alternatief pad rondom de kroon van een omgewaaide boom gezocht te worden.

Hoogtepunten op deze route waren voor mij het stuk langs de rand van de Oostvaardersplassen en de route over het Oostvaardersveld.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Zoals hierboven al aangegeven is deze etappe lastig met het openbaar vervoer te bereizen. Wij hebben daarom voor een deel van de reis de fiets gebruikt. Allereerst de auto geparkeerd bij de kruising Vogelweg en Knardijk (de Knardijk is alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars). Daar is geen officiele parkeerplaats maar de toerit is breed genoeg om de auto aldaar in de berm te parkeren. Daarna zijn wij naar de bushalte Vogelweg (+/- 6 km) gefietst. Daarna met de bus van bushalte Vogelweg naar bushalte De Rietlanden. Aldaar de weg oversteken en 29 minuten wachten om vervolgens de bus naar bushalte Hollandse Hout te nemen. En bij aankomst op het eindpunt van deze etappe wederom (maar nu met de auto) naar bushalte Vogelweg om de fiets op te halen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “07_Lelystad_-_Knarbos_-_22.4_km.gpx”
aantal downloads: 471  –  bestandsgrootte: 64,92 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 73735f96b9520d04663fc8ed1bd446b7
SHA1: 72045d34296a9686d358f2d1f8bf80782d0b15c4
SHA256:d5858f0a310091c97a1989e44cb40b696f74e4a124554398af20eb27530f3831
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “07_Lelystad_-_Knarbos_-_22.4_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Steenwijk - Giethoorn
etappe 2: Giethoorn - Vollenhove
etappe 3: Vollenhove - Emmeloord
etappe 3a: Dagwandeling Oud Kraggenburg
etappe 4: Emmeloord - Swifterbant
etappe 5: Swifterbant - Lelystad
etappe 6: Lelystad - Lelystad
etappe 6a: Zuidoostvariant Lelystad - Oostvaardersbos - Knarbos
etappe 7: Lelystad - Knarbos
etappe 8: Knarbos - Zeewolde
etappe 9: Zeewolde - De Eemhof
etappe 10: De Eemhof - De Kemphaan
etappe 11: De Kemphaan - MuidenHet als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *