Pionierspad: Swifterbant – Lelystad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Pionierspad: Swifterbant – Lelystad
provincie:Flevoland
afstand:16.5 km
gelopen:Oktober 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:5e etappe
bron:Wandelgids Pionierspad
coördinaten start:52.59542, 5.63447
startpunt:Bushalte Visvijverweg, Swifterbant
downloads: 715 ( gpx: 714 | kml: 1 )
Op dit deel van de route is al geruime tijd een ontwikkelaar bezig met Windplanblauw. Om deze reden is een groot deel van de route enkel op zondag te belopen. Echter in het weekend rijden er geen bussen naar en van het start- en eindpunt van deze etappe. En omdat de omleiding er niet zo aantrekkelijk uit ziet besluit ik de vele borden ivm de stremmingen te negeren. Daar was de ontwikkelaar blijkbaar op voorbereid. Het eerste hek, ruim 3 km vanaf het beginpunt, is gemakkelijk via het naastliggende bouwland te passeren. Het direct daarop volgende hek, aan de overkant van de bouwweg, heeft de aannemer listig voor en deels over de brug gezet. Maar door een stukje via de buitenrailing te kluiteren is de afzetting te omzeilen en is de brug toch bereikbaar. En waarom de hekken er staan? Geen idee, er staat een kraan naast een windturbine in aanbouw maar verder is er weinig activiteit te bespeuren. Na 5.5 km stuit ik opnieuw op een bouwhek wat dankzij het naastliggende bouwland wederom gemakkelijk te passeren is (even iets teruglopen en daar door het struikgewas). Dan, na het oversteken van de bouweg wederom een stevig hek. Ook hier bied een korte sluiproute door het naastgelegen struikgewas echter uitkomst. Van enige bouwactiviteiten is op dit punt overigens helemaal niets meer te bespeuren. Na iets meer dan 6 km kom ik het laatste bouwhek tegen. Deze is iets lastiger te passeren omdat deze aan beide kanten aan water grenst. Echter een metalen u-balk, net naast het hek, over de sloot biedt uitkomst. Heb je geen zin in een evenwichtsoefening? Volg dan na het passeren van het 3e hek de bouwweg. Je volgt dan de route via de andere kant van de sloot en hiermee omzeil je de 2 laatste bouwhekken. Ik ben blij dat ik de originele route heb gelopen want het alternatief over de Visvijverweg (welke ik even later kruis) ziet er niet al te aanlokkelijk uit.

De route zelf is aardig maar, zoals ik op het tweede deel van de route, waar de windturbines al volop draaien, merkte heb je, omdat je regelmatig pal langs de windturbines loopt, wel veel geluidsoverlast. Dat zal, als de molens op het eerste deel in productie worden genomen, vermoedelijk ook daar zo zijn. Verder zitten er in deze etappe veel rechte stukken maar door de diverse stukken met beplanting is dit eigenlijk niet zo erg. Het stuk bos aan de noordzijde van de Visvijverweg valt wel wat tegen. Grote vakken met een ondoordringbare beplanting van bomen en struiken met daar tussendoor brede graslanen. Het voelt niet echt natuurlijk aan en nodigt ook niet uit om daar eens plezierig te gaan wandelen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

De bereikbaarheid van begin- en eindpunt is niet geweldig. Door de week hoogstens 1 bus per uur. In het weekend is er zelfs helemaal geen busverbinding via het startpunt.

En omdat een enkele reis OV vanaf mijn huis naar het startpunt bijna 3 uur duurt heb ik de auto naar Lelystad genomen. Aan de Nikkelstraat zijn voldoende parkeerplaatsen en vandaar is het een kleine 800 meter (grotendeels over de route van het Pionierspad) naar bushalte Steenstraat.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “05_Swifterbant_-_Lelystad_-_16.5_km.gpx”
aantal downloads: 714  –  bestandsgrootte: 25,45 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 3e679cbaab14779db91222468b2ad47c
SHA1: dae89fe300a20e8f92610b64bc805d9942c73914
SHA256:e41d9fea0a2d5c75a7e81d5d16f4ad8d063c27ea90d550ecc26f7a31d91aa86a
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “05_Swifterbant_-_Lelystad_-_16.5_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Steenwijk - Giethoorn
etappe 2: Giethoorn - Vollenhove
etappe 3: Vollenhove - Emmeloord
etappe 3a: Dagwandeling Oud Kraggenburg
etappe 4: Emmeloord - Swifterbant
etappe 5: Swifterbant - Lelystad
etappe 6: Lelystad - Lelystad
etappe 6a: Zuidoostvariant Lelystad - Oostvaardersbos - Knarbos
etappe 7: Lelystad - Knarbos
etappe 8: Knarbos - Zeewolde
etappe 9: Zeewolde - De Eemhof
etappe 10: De Eemhof - De Kemphaan
etappe 11: De Kemphaan - MuidenHet als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *