Pionierspad: Zeewolde – De Eemhof

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Pionierspad: Zeewolde – De Eemhof
provincie:Flevoland
afstand:21.1 km
gelopen:Augustus 2023
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 1-2: Pionierspad
etappe nummer:9e etappe
bron:Wandelgids Pionierspad
coördinaten start:52.32348, 5.54930
startpunt:parkeerplaats Woldstrand nabij Strandweg 165, 3891 AK Zeewolde
downloads: 409 ( gpx: 409 | kml: 0 )
De 9e etappe van het Pionierspad loopt grotendeels door bosrijke gebieden. Vanaf de start in Zeewolde gaat de route via diverse groenstroken al snel over in het Horsterwold, één van de grotere aaneengesloten loofbossen van Nederland. Omdat diverse verkeerswegen het gebied doorsnijden heb je als wandelaar niet echt het gevoel dat je in zo een groot loofbos aan het wandelen bent. De paden door het bos zijn wat rommelig en het heeft de afgelopen dagen flink geregend waardoor het op bepaalde stukken erg nat is. Bijzonder fraai is het stukje door de Stille Kern. Een stukje pril oerbos met diverse waterpartijen binnen het Horsterwold. Officieel loopt deze etappe niet over het alhier gelegen uitkijkpunt (Horsterberg) maar omdat dit uitkijkpunt eigenlijk direct naast de route ligt heb ik deze wel in de route meegenomen.

Na het verlaten van het Horsterwold loopt de route een klein stukje door agrarisch gebied om al snel de N301 bij het Nijkerkernauw te passeren. Vlak voor het passeren van de Nijkerkerbrug zit er even een druk stukje (autoverkeer) langs de Erkemederweg in de route. Jammer dat er hier niet is gekozen om de route via Camping Erkernederstrand naar de Nulderdijk te laten lopen. Na het passeren van de N301 volgt een fraai maar kaarsrecht stuk over de dijk. Diegene die liever niet een lang stuk door het gras lopen kunnen er hier ook voor kiezen om het naastgelegen fietspad te volgen. Bij Landgoed en camping Energy Up wordt de dijk verlaten en volgt nog een aardig stuk door het Hulkesteinse Bos. Hier loopt de route nog een klein stuk over een vlonderpad. Waarom het officiele eindpunt van deze etappe in het bos is gelegen is mij een raadsel. Je moet toch doorlopen naar de Rassenbeekweg (deel van de volgende etappe) om het gebied te verlaten.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Ook voor deze etappe is het openbaar vervoer tussen start- en aankomstpunt met maar vijf bussen per dag en een reistijd van meer dan een uur verre van optimaal. En vanaf de bushalte naar het startpunt en vanaf het eindpunt naar de bushalte dient nog een een paar kilometer gelopen of gefietst te worden. Daarom kies ik er wederom voor om met de auto en fiets te reizen. De auto parkeer ik bij het eindpunt. Aldaar is niet echt een parkeerplaats maar in de verbreding van de bocht (doodlopende weg) is zoveel ruimte dat er plaats genoeg is voor meerdere auto's. Vanaf het aankomstpunt aan de Rassenbeekweg volgt een fietstocht van iets meer dan vijftien kilometer naar het startpunt (parkeerplaats Woldstrand) in Zeewolde. Voor de fietsroute heb ik Google Maps als navigatie gebruikt. De fietstocht loopt bijna geheel over zeer rustige, soms wat overgroeide, fietspaden. Na afloop van de wandeling heb ik de auto gepakt om de fiets weer in Zeewolde op te halen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “09_Zeewolde_-_De_Eemhof_-_21.1_km.gpx”
aantal downloads: 409  –  bestandsgrootte: 42,39 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: af235a95d798f3fefcac95df6c680df2
SHA1: ee4a263e3839192c83d23a4ac47e8efc5ba56534
SHA256:57ee0deeb960c8881553baac5ecc3f52e9528ec23df9e11ffbbacf6411637f4e
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “09_Zeewolde_-_De_Eemhof_-_21.1_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Etappe overzicht:

etappe 1: Steenwijk - Giethoorn
etappe 2: Giethoorn - Vollenhove
etappe 3: Vollenhove - Emmeloord
etappe 3a: Dagwandeling Oud Kraggenburg
etappe 4: Emmeloord - Swifterbant
etappe 5: Swifterbant - Lelystad
etappe 6: Lelystad - Lelystad
etappe 6a: Zuidoostvariant Lelystad - Oostvaardersbos - Knarbos
etappe 7: Lelystad - Knarbos
etappe 8: Knarbos - Zeewolde
etappe 9: Zeewolde - De Eemhof
etappe 10: De Eemhof - De Kemphaan
etappe 11: De Kemphaan - MuidenHet als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *