Poederoijen: Jordenpad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Poederoijen: Jordenpad
provincie:Gelderland
afstand:16.3 km
gelopen:Januari 2023
soort wandeling:Klompenpad
bron:website: www.klompenpaden.nl
coördinaten start:51.79216, 5.05958
startpunt:Maasdijk 84a, 5307 HR Poederoijen
downloads: 477 ( gpx: 477 | kml: 0 )
Vanaf de parkeerplaats volgt de route even de dijk langs de Maasdijk richting Poederoijen om daarna het Pronkpad te volgen. Dit stuk van de route is erg nat. Het heeft de afgelopen weken veel geregend en stukken van dit drassige graspad staan geheel onder water. Dit blijft zo tot de Burgemeester Posweg wordt overgestoken. Vanaf hier is de route beter beloopbaar. Na de Vleugeldijk, waar je mooie vergezichten over de Afgedamde Maas hebt, volgt nogmaals een stukje zeer drassig grasland. De Meijdijk is mooi (en verhard) maar zo smal dat je regelmatig de berm in moet voor de passerende auto's. Bij de Waaldijk aangekomen gaat de route over het gras onderaan de dijk verder. Ook hier is het echter zo nat (drassig en modderig) dat ik besluit om de route bovenaan de dijk over de asfaltweg voort te zetten. Bijkomend voordeel is dat je van bovenaan de dijk mooie vergezichten over de Maas hebt,

Ter hoogte van Brakel is het even wat drukker met voornamelijk baasjes met hun honden. Net voorbij Brakel buigt de route af de uiterwaarden in. Vreemd genoeg is dit onverharde stuk prima beloopbaar. Geen modder of stukken die onder water staan. Persoonlijk vond ik dit het leukste stuk(je) van de route. Hierna wordt de Maasdijk weer opgepakt. De route volgde deze al ruim 3 km voor Brakel en deze volg je dan ook nog bijna 2 km na Brakel. Dat is eigenlijk een beetje te veel van hetzelfde.

Na het passeren van de Batterij onder Brakel, één van de vele forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, volgt wederom een zeer modderig stuk over een zompige grasbaan om even daarna weer bij het startpunt aan te komen.

Het Jordenpad loopt niet echt over boerenland of dwars door weilanden. De meeste onverharde stukken zijn zo modderig dat je er stapvoets doorheen moet lopen. In het Jordenpad zitten daarnaast wat te veel stukken die te lang dezelfde weg blijven volgen. Wil je echter enkel een kilometer of 16 wandelen dan is dit in droge perioden vermoedelijk een prima wandeling.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Poederoijen_-_Jordenpad_-_16.3_km.gpx”
aantal downloads: 477  –  bestandsgrootte: 39,20 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 6bab86a954b7165e97700577aa156659
SHA1: 5e9e9877cb05e4299316ac4d5816268b76651081
SHA256:1999cb82e603c929e61376728159d05e2561ee183d75b5cc3967c7be36a8878e
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Poederoijen_-_Jordenpad_-_16.3_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *