Radio Kootwijk: Hoog Buurlosche Heide

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Radio Kootwijk: Hoog Buurlosche Heide
provincie:Gelderland
afstand:13.8 km
gelopen:December 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.17536, 5.82635
startpunt:Parkeerplaats nabij Radioweg 9, 7348 BG Radio Kootwijk
downloads: 169 ( gpx: 167 | kml: 2 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

In 2003 kon je nog gewoon in het buurtschap Radio Kootwijk parkeren. Het startpunt van deze route lag dan ook midden in het buurtschap. Inmiddels is het alleen voor vergunninghouders nog toegestaan om in Radio Kootwijk te parkeren. Wij parkeren de auto daarom op de parkeerplaats (betaald parkeren) nabij het zendpark Radio Kootwijk. Dit omdat deze parkeerplaats het dichts bij het oorspronkelijke startpunt ligt en de route er ook praktisch langs loopt.

De route zelf was nog geheel conform de originele routebeschrijving te bewandelen totdat het meest zuidelijke punt tegen het militair oefenterrein aan wordt bereikt. Oorspronkelijk liep de route hier rechtdoor maar dat gebied is inmiddels afgesloten als rustgebied voor het wild. Hier is door mij een alternatief gezocht waarbij de oorspronkelijke route zo veel mogelijk intact blijft.

Omdat de route door de afsluiting voor het wild iets korter is geworden en omdat de oorspronkelijke route niet over het zenderpark loopt heb ik zelf de westelijke lus aan de route toegevoegd. Het zou zonde zijn om vlak bij het iconische gebouw van Radio Kootwijk te wandelen maar niet ook even langs het gebouw zelf te wandelen.

De route zelf loopt afwisseld door bossen en over heidevelden. Bij Hoog Buurlo loopt de route langs de gelijknamige schaapskooi. Rondom de schaapskooi is het even wat drukker met recreanten.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Let op: de parkeerplaats bij Radio Kootwijk is betaald parkeren. Wij betaalden het dagtarief van euro 6,00. De wandelroute loopt echter ook langs parkeerplaats Hoog Buurlo, Turfbergweg 7348, Radio Kootwijk. Daar is het parkeren gratis.

De etappe is vanaf gebouw C (Hoog Buurlose Heide) tot aan de Turfbergweg in het broedseizoen van 15 maar tot 15 juli niet toegankelijk voor recreanten. Dit is echter eenvoudig op te lossen door vanaf Gebouw C rechtdoor de Burelhul te blijven volgen. Iets verderop kun je de route dan weer oppikken.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Radio_Kootwijk_-_Hoog_Buurlosche_Heide_-_13.8_km.gpx”
aantal downloads: 167  –  bestandsgrootte: 33,76 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 713fdaeeb1ca74bdb700508a6b54f4d0
SHA1: 22cfe2af0c9baf4f5c804d43da04697d1f839b2f
SHA256:a15a4ce290a2c1c8335a8e10a3d1d2953e159dca755f4d5c25c3a1c011fb06cc
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Radio_Kootwijk_-_Hoog_Buurlosche_Heide_-_13.8_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *