Hoog Buurlo: Ugchelsche Bosch en Hoog Buurlosche Heide

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Hoog Buurlo: Ugchelsche Bosch en Hoog Buurlosche Heide
provincie:Gelderland
afstand:7.4 km
gelopen:Februari 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.18280, 5.84577
startpunt:parkeerplaats Hoog Buurlo, Turfbergweg 7348, Radio Kootwijk
downloads: 874 ( gpx: 874 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route uit 2003 is grotendeels nog in de originele samenstelling te bewandelen. Net op het heideveld is een pad verdwenen en dient er een kleine omweg gemaakt te worden. De route gaat door afwisselde bosgebieden en veel van de paden worden door oude beuken begeleid. De hoge ligging van Hoog Buurlo verleidde in de Middeleeuwen monniken zich in het bos te vestigen en de ontginning ervan ter hand te nemen. Er werden eikenbossen aangelegd die geëxploiteerd werden vanwege de opbrengst van eikenhakhout en eikenschors. Vanuit de ontginning van het bos ontstond de Hoog Buurlose Heide waarop men schapen liet grazen. Dit alles vlakbij de boerderij en de twee schaapskooien.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Door veranderende situaties in het landschap kan deze wandeling hier en daar afwijken van de routebeschrijving in de originele wandelgids.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Radio_Kootwijk_-_Uchelsche_Bosch_en_Hoog_Buurlosche_Heide_-_7.4_km.gpx”
aantal downloads: 874  –  bestandsgrootte: 13,67 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: dc72c047f87bec6fbbcfe7e68d82ebb6
SHA1: 58cde019bd3c34968522f0307e2042e21ab2afb9
SHA256:1c8eb8333384c50acdcb8a5ec455a6784ebd72d0f024e86d70c37dfe85090b46
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Radio_Kootwijk_-_Ugchelsche_Bosch_en_Hoog_Buurlosche_Heide_-_7.4_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *